Duitsland (2010): Golfen op Schloss Moyland

 

Reisinspiratie: Golftrip in mei 2010 naar Bedburg-Hau, in Duitsland vlakbij Kleve aan de Nederlandse grens.


Reunie

De oud-Nobra wedstrijdgolfers van Welderen 7 hadden het plan opgevat om elkaar te blijven ontmoeten door minimaal 1 x per jaar een zelf te organiseren wedstrijd te houden op een leuke golfbaan. En dus kwamen Maria, Gerard, Hans, Arnold, Rinie, Pim, Desiree, Tannie en Jacques vandaag voor de 1e keer bijeen om dit voornemen te concretiseren. Alleen Dolf kon er helaas door andere verplichtingen niet bij zijn. De dag begon perfect in het zonnetje, met koffie en gebak van Duitse afmetingen, en Maria had zelfs voor iedereen een lunchpakket van huis meegenomen. Kortom, alle ingredienten waren aanwezig om er een perfecte dag van te maken.


De golfbaan

En een van die belangrijkste ingredienten is natuurlijk de golfbaan zelf. Land Golf Club Schloss Moyland (vanaf Kleve rechts van de rotonde) is een zeer fraaie bosbaan, met enerzijds weidse vergezichten en anderzijds krappe doorgangen. De baan ligt er perfect bij, en met name de greens zijn erg snel. Wel even wennen dus, zeker ook omdat het hellingspercentage soms groots en de putts lekker (= moeilijk) gestoken zijn. Waardoor je na een hele rustige slag af en toe verder van de hole af komt te liggen doordat de bal door blijft rollen.  Maar ja, dat hoort bij golf er allemaal bij. Zeker aan te bevelen als baan, zeker bij goed weer !


De wedstrijd

 Maria heeft twee 3 flights en een 4-flight opgezet, en vanaf 11.30 uur kunnen we van start. Het is rustig op de baan, en samen met Tannie en Arnold genieten we van de omgeving en natuurlijk onze golfprestaties. Hoogtepunten en dieptepunten wisselen elkaar af, maar ik mag zeker niet ontevreden zijn hoe het gaat. Soms gaat de driver erg recht en ver (maar ook een keer niet voorbij de damestee !), en gaat het putten wonderbaarlijk goed (en soms worden makkelijke puts gemist). Maar goed, we zijn dan ook geen Pro’s en doen het voor het plezier. En plezier hebben we volop, zelfs als we de verkeerde weg inslaan en de volgende hole niet meer kunnen vinden !

 

De prijsuitreiking

Na afloop van de wedstrijd is het natuurlijk naborrelen en gaan de sterke verhalen over tafel. In het arrangement zit ook een driegangendiner, en ook deze smaakt prima. En dan is er natuurlijk de prijsuitreiking. Maria zelf heeft met 39 punten de eindoverwinning behaalt, maar de totaalwinnaar is …..ondergetekende ! De tweede plek met 36 stableford punten, de neary (op 1,25 meter van de pin) en ook de longest met 214 meter ! En ja Rinie, jij was 25 meter verder, maar je moet hem wel op de fairway leggen 🙂 De sfeer zit er goed in en is uitgelaten, en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde reunie: dankzij de prima organisatie van Maria, de fraaie baan, de lekkere zon en natuurlijk de gezellige groep golfers ! We gaan hier een vast golf-uitje van maken !