Anja ziet Sarah (2010)

24 juli 2010: Ook Anja moet er aan geloven: afgelopen dinsdag heeft ze Sarah gezien en dat moet natuurlijk gevierd worden met familie, vrienden, de buurt en oud-collega’s !


Sara

Dit keer geen grote 4 meter hoge pop zoals twee jaar geleden toen Jacques Abraham zag, maar echt handwerk. Jacques is de afgelopen dagen druk in de weer geweest om allerlei Sarah-kleding te verzamelen en de stro op te halen bij Mario. Uiteraard worden de attributen niet thuis opgeslagen (Anja vindt alles, en zeker een baal stro !), maar in het diepste geheim naar overbuurman Roel gebracht. Langzaam begint Sarah vorm te krijgen, en na flink wat vullen, aankleden, panty’s aantrekken en een stok door de stoel vanwege de stabiliteit, nadert Sarah de voltooiing. En begint ze zowaar op Anja te lijken (zeiden enkele feestgangers toen ze weggingen vanaf het feest). Nog even wat als attributen als gieter en hark erbij, want tuinieren is de grote hobby van Anja, en Sarah is compleet.

Feestje

De voorspellingen zijn goed c.q. worden steeds beter, dus we besluiten slechts 1 tent van 3 x 6 meter te plaatsen. En inderdaad: het is droog, een steeds strakker wordende blauwe lucht, het zonnetje breekt door en het wordt zelfs warm…..ideaal ! De 64 feestgangers vinden hun weg in de tuin en ook de weg naar biertap, frisdrank en wijn is snel gevonden. Dat laatste geldt zeker ook voor het buffet dat in de garage opgesteld staat. Welliswaar even krap om er te komen gezien de drukte en de smalle doorgang, maar het wachten is dan ook de moeite waard ! 

Optredens

50 jaar worden en geen optredens kan natuurlijk niet. Als eerste spreekt Jacques Anja toe, en overhandigt haar het herinneringsboek (Anja blij) en de waardebon voor het halen van het golfvaardigheidsbewijs (Anja blij en Jacques nog blijer). De buurt heeft een lied in elkaar gecomponeerd, welke onder accordeon-begeleiding ten gehore wordt gebracht. En uiteraard heeft de familie ook niet stil gezeten: naast een muzikaal intermezzo wordt een fraai kunstwerk van zelfgemaakte schilderijtjes aangeboden. Het was even priegelen met de kwast, maar dan heb je ook wat ! Anja is er in ieder geval blij mee, en dat geldt ook voor de nog fraaiere fotocollage van negen leuke foto’s uit de verschillende stadia van haar 50-jarig bestaan.

 

Meezingen

Als langzaam de avond invalt wordt de accordeon weer van stal gehaald. Want zeker op een 50-jarig verjaardagsfeest is de doelgroep wat ouder, en daarmee zijn de shanti-liedjes en meedeiners bekender. Er wordt dan ook luid en duidelijk (en soms ook toonvast) meegezongen, en wordt het een steeds gezelligere boel. blijven. Mart heeft lang in een koor gezongen, en dat is te horen ook. Zowel in kwantiteit (geluidssterkte) als kwaliteit (zuiverheid) legt hij de lat hoog voor de andere meezingers.


Sarah krijgt sjans

De avond duurt nog lang en het blijft gelukkig droog, dus kunnen we tot het eind van het feest lekker buiten blijven. De harde kern van de feestvierders gaat door tot in de late uurtjes, want tenslotte is het zonde als het bierfust niet op is als we weggaan. En dan natuurlijk het hardnekkig gerucht….. Of het er nu aan lag dat Sarah zoveel op Anja leek, of dat er andere invloeden in het spel waren, het gerucht ging dat Sarah een geheime aanbidder had. Hoe dan ook, aan het eind van de avond werden alle geruchten bevestigd: buurman Roel werd door de fotograaf ontmaskerd bij een intiem moment met de Sarah-pop….

 

The day after

Tja, na een feest moet er ook opgeruimd worden. Anja is er al vroeg uit, maar gelukkig hebben we hulptroepen. Marja en Geert hebben bij ons geslapen, en Petra, Pim, de neven en favoriete nichtje Manon helpen de boel weer enigszins toonbaar te maken. Na het ontbijt in de buitenlucht (het is nog steeds warm en droog) is alles in recordtijd opgeruimd. Inclusief de Sarah-pop. Het is een leuk en gezellig feest geworden, waar Anja en alle aanwezigen met een goed gevoel op terug kunnen kijken !