Portugal (2010): Golfen in de Algarve

Reisinspiratie: Rondje golf in Vilamoura in de Algarve in Portugal als onderdeel van de vakantie met Anja in september 2010.


Pinhal golfcourse

Pinhal golf Vlakbij Faro ligt het relax-resort Vilamoura, een schitterend complex met maar liefst zes golfbanen binnen haar bewaakte muren. Al rijdend tussen de witte appartementen en luxe huizen volgen we de borden naar de golfbaan van onze keuze: de Oceanico Pinhal golfcourse, een fraaie parklandbaan. Ikzelf huur de benodigde golf-attributen als golftas met stokken, voldoende golfballen om de 18 holes uit te kunnen spelen, de verplichte golfschoenen en de buggy (wat de prijs nog flink opschroeft) en met Anja achter het stuur rijden we naar de eerste hole.


Pijnbomen

De marshal had ons al gewaarschuwd (nu doen ze dat wel vaker)dat je de bal het beste bij de bomen weg kunt houden. Maar dat is nou net het moeilijke (en het spannende) aan deze baan: op deze golfbaan stikt het er van de pine-apple trees, en voor je weet stuitert je bal alle kanten op als je zo’n boom hebt geraakt. Maar het omringd zijn door veel bomen heeft ook z’n voordelen, want het is toch wel lekker om in de schaduw te staan als het kwik oploopt tot boven de 30 graden. Met af en toe een vijver met fontein voor de verkoeling, genoeg water in de buggy voor de dorst en de prettige bijkomstigheid dat het niet druk achter ons is, is het lekker relaxed golfen !


Bunkers

De pijnbomen zijn slechts een van de hindernissen, al kom je ze door de hele baan met honderden tegen. Het is echter niet heel smal, dus met enig inzicht (en geluk) kun je ze nog redelijk ontwijken. Het aantal bunkers is echter ook groot, en sommigen zijn wel heel erg diep. Dan sta je tegen een helling van anderhalve meter rechtomhoog op te kijken waar de bal over moet, en dat zijn we in Nederland niet echt gewend. Dus het zal wel aan het gebrek om te kunnen oefenen liggen dat ik de ballen niet uit de bunker kreeg ! Wel heel mooi om te zien trouwens met dat witte zand naast het groene gras van de greens. En helemaal als er een zeldzaam vogeltje als de Hop rondloopt, met de lange snavel en verschillende kleuren. Af en toe zitten we in de buggy alleen maar om ons heen te kijken naar de natuur (en om natuurlijk uit te rusten). 


Resultaat

Ondanks alle obstakels op de verschillende holes worden er toch nog redelijk wat punten binnengehaald. De fraaiste slag is ongetwijfeld de pitch van 80 meter, waarbij de keuze van de club en de manier van slaan tot resultaat hebben dat de bal met een fraaie boog op 20 centimeter van de pin blijft stilliggen. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van Anja. Dan heb je toch zo iets van: ik kan het wel ! Als de andere ballen nou ook allemaal zo gaan …..