Master-zwemmen in Winterswijk (2010)

Reisinspiratie: Jaarlijkse zwemwedstrijd van de masters van ESCA in het Jasper-bad in Winterswijk.


ESCA Masters

De ESCA Masters zijn een enthousiaste groep van zwemmers “op leeftijd”. Voormalige waterpoloers of wedstrijdzwemmers, triathlonners die het zwemmen willen verbeteren, en zwem-enthousiasten die de zwemconditie willen bijhouden. De groep bestaat uit z’n 15 vaste zwemmers, en allemaal zijn ze boven de 25 jaar (anders ben je geen Master). Onder de bezielende leiding van trainer Jacques wordt op zaterdag-ochtend van 08.00 tot 08.45 uur fanatiek getraind in zwembad De Koppel in Arnhem. Waarna je lekker moe bent en toch nog een hele dag voor je hebt.


De wedstrijd

Jaarlijks zijn de regionale Master-kampioenschappen in Winterswijk. HET evenement om onze krachten te meten met de Masters van een twaalftal andere zwemverenigingen uit de provincie Gelderland. Het is niet alleen een sportief, maar vooral ook gezellig evenement, waarbij de organisatie van de Winterswijkse Water Vrienden altijd perfect verzorgd is. Het kost wat moeite om je online in te schrijven voor deelname (Sjaak bedankt !) en vrijstelling te krijgen van het leveren van een ESCA official (dankzij de interventie van Hans), maar dan heb je ook een gezellige sportieve middag.

 

De resultaten

De ESCA delegatie bestaat uit de dames Anja, Denise, Anke, Janny, Gonny, Mirelle en Margriet en de heren Wim, Ronald, Alex, Edwin en Jacques. Met maar liefst 23 medailles (9 x goud, 6 x zilver, 8 x brons) hebben we 10 medailles meer dan de vorige keer en met een zesde overall-plek sluiten de ESCA Masters de wedstrijd af. Grootverdiener is Janny met 6 gouden medailles, maar bijna iedereen heeft wel 1 of meerdere medailles in zijn of haar leeftijdsklasse. En bovendien is het erg gezellig, en daar gaat het met name om !


Gezellig etentje

We hebben dit keer afgesproken om gezamenlijk in Arnhem te eten. Na de inspanningen rijden we vanuit Winterswijk naar Arnhem en verzamelen ons in restaurant Robin Hood. Francien en Erika voegen zich bij het gezelschap, en aan een lange tafel laten we ons het eten goed smaken. Het wordt een gezellige, en vooral weer luidruchtige boel. Erika is voor het eerst bij de zwemgroep, overweegt lid te worden en leert gelijk de groep goed kennen. Als het tijdstip vordert zie je dat de vermoeidheid naar boven komt, en besluiten we toch maar naar huis te vertrekken. Een leuke, sportieve, succesvolle, maar vooral gezellige dag ligt achter ons.