Witte kerst in Engelen (2010)

Reisinspiratie: Witte Kerst met de familie in Engelen op 1e kerstdag 2010.


Witte kerst

Kan het toepasselijker. Witte kerst in Engelen. Want daar woont Marja, de zus van Anja, met zwager Geert en de neven Niels, Mark en Thijs. En natuurlijk de huishond Fien. Vanuit een witbesneeuwd Elst nemen Anja en ik oma Dinie mee in de auto, en glibberen naar Engelen, vlak onder de rook van Den Bosch. Ook Pim, de broer van Anja, zijn vrouw Petra en de kids Kevin en Manon komen daar naartoe om gezamenlijk de Kerst te vieren. En ook Engelen is onder een witte sneeuwlaag bedolven, zodat deze kerst een idyllisch plaatje oplevert.

 De sneeuw in

Een hele dag binnen zitten is wel erg lang (ondanks al die aardige familieleden 🙂 en gelukkig moet Fien ook uitgelaten worden. Dus trekken Anja en ik samen met Geert de dikke schoenen aan om een lekkere lange wandeling te maken. De omgeving is bedekt met sneeuw en levert een feeëriek landschapstafereel op, en ook Fien vermaakt zich prima in de dikke sneeuwbulten of buitelt gewoon op z’n rug door de sneeuw heen. Kortom, iedereen heeft het naar zijn zin !


Het kerstdiner

Geert staat in de familie bekend om zijn culinaire capaciteiten, maar ook de rest van de familieleden hebben (in meer of mindere mate) hun best gedaan om een bijdrage te leveren aan het feestmaal. Het smaakt dan ook opperbest, en met z’n twaalven genieten we van de vis, het vlees, de soep, de pudding, de zelf gebakken taarten en uiteraard mijn specialiteit met kerst: de gerookte zalm. Tussendoor wordt er (fanatiek) gekaart, met veel gebaren en een heel hoge geluidsproductie, wordt neefje Thijs ingemaakt met schaken en wint favoriete nichtje Manon met toepen. En doet de internetverbinding het niet, tot wanhoop van Mark die zijn werkstuk nog naar de server op school moet uploaden. Maar het is Kerst, dus uiteindelijk komt alles weer goed ……