Engeland (2011): City-trip Londen


Reisinspiratie: Vier dagen naar Londen met Anja, neefje Thijs (14) en nichtje Manon (13) in maart 2011.


Geen vliegangst

Ook Thijs en Manon hebben nog nooit gevlogen. En aangezien hun ouders wel vliegangst hebben nemen Anja en ik ze mee voor een korte vliegtrip naar Londen. We vliegen met Ryanair van Eindhoven Airport in slechts 45 minuten naar Londen Standsted, om ons vervolgens door de (gereserveerde)  Easyjet-bus in iets meer dan een uur te laten afzetten op Baker Street. De komende drie nachten verblijven we in The Regency Hotel in Nothingham Place, vlakbij Bakerstreet-station.

 


Londen City

De hop-on-hop-off bus vinden we altijd de beste manier om in een korte tijdsbestek de stad te verkennen. Met The Big Bus rijden we in een cabrio-dubbeldekker, al genietend van het zonnetje en van het uitzicht, langs de belangrijkste attracties van Londen. Al is het met 8 graden wel behoorlijk koud daar bovenop de bus als je meer dan een uur stil zit. Maar dan zie je ook wat: the Tower, The Tower Bridge, The Big Ben, London Eye, en noem het maar op.

 


Cultuur

Een van de vele beroemde musea bezoeken is natuurlijk een must als je in Londen bent. Het Natural History Museum heeft een interessante expositie over aardbevingen, die je in een winkel “live” kunt meemaken. Bij de afdeling Dynosaurussen zijn de wachttijden te lang, dus die slaan we maar over voor deze keer. En ook The British Museum heeft aan aandacht niet te klagen. Met name de Egyptische mummies trekken veel publiek. Een bezoek aan The Tower staat natuurlijk ook op het programma, en het bekijken van de Britse kroonjuwelenen mag daarbij niet ontbreken. Toegegeven, de britten weten wel hoe je met multimedia de spanning opbouwt en de hordes toeristen (vooral heel veel Italianen) geinteresseerd houdt. En de London Pass is het perfecte middel om gedurende drie dagen onbeperkt per metro (of bus) te reizen. Ideaal ! 

 


Kerken

Kerken spelen een belangrijke rol in de britse monarchie. De St. Paul’s Cathedral is een indrukwekkende cathedraal waarin menig vorst gekroond is. De Westminster Abbey is zelfs nog immenser, en met de combinatie van de kleurrijke adelijke vlaggen met heel veel goud kun je je nu al voorstellen hoe het volgende maand zal zijn bij het huwelijk van prins William en Cathy.  Je moet er wel even voor in de rij staan, maar het is een bezoek zeker waard.

 


 

The House of Lords

De Big Ben torent hoog boven de stad uit en schittert in de zon. De ernaast gelegen Parlementsgebouwen zijn alleen op maandag en dinsdag voor het publiek toegankelijk, dus besluiten we een kijkje te nemen bij The House of Lords.  Ook hier is de beveiliging zeer streng, maar dat was wel te verwachten. Leuk om een kwartiertje de sfeer te proeven, in een gebouw dat duidelijk een hoog adellijk gehalte heeft.

 


The London Eye

Manon en Thijs hebben geen vliegangst, en ook geen hoogtevrees. Dus begeven we ons naar de glazen cabines van The London Eye, vanwaaruit we een perfect uitzicht hebben over de stad. Niet alleen de toeristen zijn blij met het reuzenrad, ook de stad Londen is dat: ieder omwenteling levert maar liefst 11.000 pond aan inkomsten op ! Na dit hoogtepunt duiken we nog even de kelders in van een gigantisch gokpaleis, en met 15 pond en 20 lollies winst lopen we weer terug naar het hotel. Het lang weekend Londen zit er weer op en Manon en Thijs weten in ieder geval dat ze geen vliegangst hebben !

 

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !