Oostenrijk (2011): Wintersport in Mayrhofen


Reisinspiratie: Wintersportvakantie van 4 dagen met Evident Interactive in maart 2011.

 

Evident Interactive

Ook nu weer (voor de derde keer) ga ik met mijn werkgever Evident Interactive uit Utrecht met een 27-tal collega’s op wintersport. Mayrhofen, gelegen in het dal van het Zillertal in het Oostenrijkse Tirol, is dit keer de eindbestemming. Dit keer hebben we een bus voor onszelf, en heel luxe rijden we met Jack de Korte Tours ontspannen naar het chalet Waldhotel in het centrum van het dorpje. Ook hier hebben we het hele hotel voor onszelf en de chalet vormt de perfecte uitvalsbasis voor de ski-vakantie tijdens de komende dagen.

 


Mayrhofen

Mayrhofen ligt er op 630 meter groen bij, want de sneeuw begint pas enkele honderden meters hoger. Vanuit verschillende kabelbanen kun je naar de verschillende bergen, zoals de Penken berg (2.081 meter), de Rastkugel (2.500 meter) of de Hintertuxer Gletscher. Met de ski-pas kun je je zo ideaal verplaatsen, en zo de bergomgeving verkennen. Het weer is de komende drie dagen perfect, weinig harde wind en met een lekker zonnetje op het terras van de Pilzbar en de Elchbar is het heerlijk vertoeven. Prima dus om de dagen lekker ontspannen door te komen en energie op te doen voor het apres-ski plezier dat vanaf een uur of vier komen gaat !


Hintertuxer Gletscher

Als niet-skier koste het wel wat moeite om met de Greenline-skibus met de groep mee te kunnen, maar via drie (zeer lange en stijle) kabelbanen arriveren we op het Panorama-terras, gelegen op 3.250 meter van de Hintertuxer Gletscher. Je voelt dat de lucht ijl is en dat je behoorlijk hoog zit, met diverse bertoppen rondom je. Helaas is het hier wat mistig (en erg koud). De skiers beginnen met de afdaling, en ik ga toch maar twee kabelstations naar beneden. Hier is het prima vol te houden in het zonnetje, met schitterende vergezichten.

Apres-ski

In Oostenrijk begint de apres-ski al halverwege de middag, en de Ice Bar is de plek waar men dan naar toe gaat. Om na sluitingstijd (21.00 uur) snel te verkassen naar de Bruck’n Stadl, een soort discotheek waar spectaculaire ski-films getoond worden op de muziek-beats. Als we vrijdags rond 00.30 uur weer terugkeren in ons Waldhotel, is daar nog een verjaardagsfeest aan de gang. We besluiten de 60 jaar geworden Oostenrijker op onze wijze toe te zingen, compleet met accordeonbegeleiding. Dit wordt erg gewaardeerd, en aansluitend bouwen we ons eigen feestje. Een wintersport-uitje dat zeer geslaagd is !