Canada (2011): City-trip Quebec


Reisinspiratie: City-trip Quebec als onderdeel van onze 16 daagse rondreis door Oost-Canada met Anja gedurende de vakantie in mei 2011.

Vieux-Quebec

In het oude gedeelte van Quebec (Vieux-Quebec) verblijven we in Hotel Clarendon (www.hotelclarendon.com), een van de oudste hotels van de stad. Het is een fraai pand dat recentelijk gerestaureerd is en waar je erg comfortabel in een van de vele fauteuils kunt zitten. Leuk op al die verschillende toeristen en lokale bevolking druk bezig te zien. Van hieruit zijn alle bezienswaardigheden lopend te bereiken, al is het hoogteverschil erg groot. Maar goed, je moet er wat wat loop- en klimwerk voor over hebben om te genieten.Quebec City

Hoog boven de St. Lawrence rivier is het chateau Frontenac beeldbepalend voor Vieux-Quebec. De oude binnenstad is door dikke muren omringd en zij werd in vroeger tijden bewaakt door de kanonnen van de Citadelle. Deze exemplaren staan in volle glorie te pronken met hun vuurmonden richting rivier. In het (behoorlijk) lagere gedeelte van de stad (Ville-Baisse) zijn de trendy boutiques en de restaurants gevestigd. Het is nog een flinke afdeling om daar te komen (en later weer terug). Als met al zijn de meeste en belagrijkste bezienswaardigheden in een relatief klein deel van Quebec te vinden.

Parlementsgebouw

Een van de must-see’s van Quebec is het Parlementsgebouw. Na de gebruikelijke strenge screening door bewakers en rontgenapparatuur krijgen we een tour door de verschillende gebouwen. De gids is heel enthousiast over het Canadese parlement, en daarnaast is het ook leuk om de Canadese 1e en 2e Kamer te bewonderen. Veel grote schilderijen, veel pracht en praal en schitterende zalen. En het is ook goed om te constateren dat de Canadezen erg trots zijn op hun democratie en land. Niet alleen de gids, maar ook de Canades bezoekers in de rondleiding stralen dit enthousiasme (en trots) uit.

Basilique Notre-Dame

De kerk Basilique Cathedrale Notre-Dame-de-Quebec heeft drie indrukwekkende orgels, maar valt vooral op door het gouden altaar. En de fraaie plafonds met de vele beschilderingen. Een van de mooiere kerken van Canada, en een van de vele met de naam Notre-Dame in zich. Tevens waard om te bekijken is het fort bovenop de heuvel, van waaruit je een fraai uitzicht hebt over de Saint Lawrence rivier en de verschillende delen van de stad. Het is jammer dat het weer niet echt meewerkt, want het regent behoorlijk en dan is het lekker flaneren door de straatjes wat minder dan wanneer het lekker zonnig is. Maar al met al is het goed toeven in Quebec-City.


Klik HIER voor alle foto’s !!