Canada (2011): City-trip Toronto

 

 Reisinspiratie: City-trip naar Toronto, als onderdeel van 16 daagse rondreis met Anja door Oost-Canada gedurende de vakantie in mei 2011.

 

Hop-on-hop-off

We verblijven in het Metropolitan Hotel Toronto, gelegen in downtown Toronto en vlakbij het Financial District met de grote wolkenkrabbers. Gelegen naast China Town is het een prima plek om de stad te verkennen, maar met de Hop-on-hop-off bus gaat dat natuurlijk veel beter dan door te lopen. De rode Engelse dubbeldekker van Sightseeing Toronto rijdt in twee uur langs alle bezienswaardigheden van de stad, en dat zijn er vele ! Wel heel apart, en anders dan in andere steden, is dat de Engelse dubbeldekker niet aangepast is het rechtsrijden. Dat betekent dus dat de halve weg met pionnen afgezet wordt als de passagiers uitstappen. Want anders worden ze van de sokken gereden door het tegemoetkomende verkeer ! 

 

Toronto

Toronto is met 5 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Naast het financieele centrum van het land is Toronto eigenlijk een groot winkelcentrum met winkelcentra boven en onder de grond, hippe boetiques en designerzaken. De vijf grootste wolkenkrabbers van het land staan in Toronto, en als je daar tussen staat lijkt het wel of je in New York bent (alleen is het hier een stukje breder). Maar natuurlijk bepaalt de allesoverstijgende CN Tower de skyline van de stad, hetgeen vanaf de rondvaartboot een fraai plaatje oplevert. Leuk is dat net op dat moment een vliegtuigje landt, welke goed opvalt met het basballstadium op de achtergrond.

 

CN Tower

Canada’s National Tower is met 553 meter het hoogste bouwwerk van der wereld (met zo’n 75 blikseminslagen per jaar) en de nummer 1 attractie van Toronto.  Met de snelle lift (22 kilometer per uur) ga je naar boven, kijk je neer op de vele wolkenkrabbers en heb je een prachtig overzicht over de stad. Van het Lake Ontario meer met de eilandjes voor de haven, van het baseballstadium Roger’s Centre vlak onder je, het grootste winkelcentrum Eaton Centre. Maar ook op de universiteit en de vele ziekenhuizen die bij elkaar in een ditrict verzamelt zijn. En natuurlijk van de vele wijken als China Town en Little Italy die de tsad herbergt. En ja hoor, op de glazen bodem (je kijkt hier 306 meter naar beneden…..) durven we, ondanks de hoogtevrees, echt wel te staan !

 

Klik HIER voor alle foto’s !!