Canada (2012): Golfen in Canada


 

Reisinspiratie: Golfen in Louiseville als onderdeel van onze 16 daagse rondreis door Oost-Canada met Anja gedurende de vakantie in mei 2011.

 

Golfen in Canada

Op iedere rondreis proberen we altijd een dagje te golfen. Zeker dit jaar willen we dat, want ook Anja heeft nu het golf GVB in haar bezit. Vandaag komt het het beste uit in de reisplanning, want op het programma van onze rondreis door Oost-Canada hebben we een extra dag in het hotel Sacacomie, ergens in de natuur tussen Montreal en Ottawa, geboekt. Qua weer schijnt vandaag de zon, dus op zoek naar de dichtstbijzijnde golfbaan in de omgeving welke ook nog redelijk bereikbaar is….en die ligt in Louiseville.

Golfclub Link O`Loup

Op 45 minuten rijden ligt de golfclub Link O’Loup in het plaatsje Louiseville. Moeilijk te vinden, want nergens wordt de golfclub aangegeven. Maar de mensen zijn vriendelijk en meer dan bereid om ons de weg te wijzen. Op de club zelf is het niet druk, en onze tee-time reservering is dan ook een indicatie….. we kunnen vertrekken wanneer we willen. De verwachtingen hebben we wat aangepast aan het gehuurde materiaal en de bijbehorende lage prijs, maar het zonnetje schijnt en het blijft de hele dag droog is de weersverwachting.

Drassig

Het mag nu dan wel zonnig zijn, de afgelopen tijd heeft ook dit deel van Canada te kampen gehad van drie weken achter elkaar regen. Met als gevolg dat er geen buggies op de baan mogen en dat de plassen groter in aantal en omvang zijn dan dat we in Nederland ooit meegemaakt hebben. Bovendien is het met 26 graden erg broeierig, zijn de fairways soppig en de bunkers onder water. Kortom, genoeg uitdagingen naast onze eigen golftechniek.

Hoogteverschil

Maar bovenstaande neemt niet weg dat het een fraaie 18-holes golfbaan is, met behoorlijk wat hoogteverschil om te overbruggen tijdens en tussen de verschillende holes. Dit maakt het toch een moeilijk te bespelen, en daarmee uitdagende baan. Zeker als je som niet weet waar de vlag zich bevindt. En groen is het zeker, daar heeft moeder natuur met de regen de afgelopen weken wel voor gezorgd.

Fauna

Tijdens het golfen hoor je op de baan van allerlei geluiden. Veelal uit het nabijgelegen meertje komt een heel apart geluid, wat later kikkers blijken te zijn. Natuurlijk zien we ook vele eekhoorns op de boomstammen en verschillende fraai gekleurde vogels. Maar wat we plotseling zagen was te groot voor een eekhoorn, en bleek een wasbeer te zijn die een kijkje kwam nemen naar onze golfkunst. Of het kan zijn dat ie gewoon honger had en een prooi zocht. We hebben het risico niet genomen en zijn snel doorgelopen (na het maken van voldoende foto’s).

Klik hier voor nog meer reisinspiratie over Oost-Canada !