Master-zwemmen in Winterswijk (2011)

Reisinspiratie: Jaarlijkse zwemwedstrijd van de masters van ESCA in het Jasper-bad in Winterswijk.

Masters

Het jaarlijkse zwemevenement voor de Masters (25 tot 70+) voor de provincie Gelderland werd ook dit jaar weer in Winterswijk gehouden. ESCA Masters, de groep die  ik op zaterdagochtend train, is wederom van de partij en dit jaar met maar liefst 16 personen ! En dit jaar ook met een eigen official: Cor Campschroer is van de partij en daar zijn we erg blij mee.

 

De zwemwedstrijd

In het zwembad veroveren we een prima plek langs het bad als uitvalsbasis, en onder de ESCA-vlag vindt de coördinatie plaats.  Natuurlijk eerst de groepsfoto, en als de zwemofficials binnen zijn kan het zwemfeest beginnen. Vorig jaar waren we met z’n twaalven en wonnen we 14 medailles en een 7e plaats als team. Dit jaar zijn we met maar liefst 16 deelnemers en zijn de verwachtingen hoog gespannen. De ene na de andere zwemserie wordt afgewerkt, en afhankelijk van het resultaat is de groep enthousiast, stimulerend, troostend of uitbundig.  Maar altijd is het gezellig en staat het plezier voorop, en zo hoort het.

 

Het resultaat

Het resultaat mag er dan ook zijn: de oogst van de zwemsters Anja, Gonny, Denise, Mirelle, Anke, Janny, Erica, Alice, Francien, Rosita, Colette, Margriet en de zwemmers Edwin, Ronald, Lammert en Jacques is maar liefst 11 bronzen medailles, 12 zilveren medailles en 23 gouden medailles ! En met 46 medailles is het dan ook niet vreemd dat ook in het ploegenklassement hoge ogen worden gegooid. Met een derde plaats van de 25 teams wordt een fraaie beker in ontvangst genomen !

 

Etentje

Het afsluitende etentje organiseren we zelf bij het turkse restaurant Ark van Noach in Arnhem, en onder het genot van een drankje en prima (en veel !) eten worden de medaille-winnaars in het zonnetje gezet. En vertelt een ieder welke bovennatuurlijke inspanning hij/zij heeft moeten verrichten om die medailles te bemachtigen. Ook Alex komt nog gezellig langs, krijgen trainer Jacques en Anja door de Mastergroep een golf-arrangement overhandigd voor hun verdiensten, en ook official Cor wordt bedankt voor zijn bijdrage aan het succes. Als de hoempapa-klanken van het dweilorkest (van het café naast ons) wegsterven is ook deze dag ten einde.  Zeer geslaagd, succesvol en bovendien erg gezellig. Want daar gaat het om !