Sinterklaas bij Evident (2011)

Reisinspiratie: Verslag van het bezoek van Sinterklaas en de Pieten aan de kinderen van Evident op vrijdag 29 november 2011.

Voorbereiding

Sinterklaas en zijn Pieten bij Evident

Het is weer de tijd dat Sint en zijn gevolg zich opmaken om de kinderen te bezoeken. 23 jongetjes en meisjes van de medewerkers van internetburo Evident wachten met spanning totdat de Sint arriveert. Met vier Pieten, waaronder wederom het jonge Pietinnetje Veerle, is Sint er klaar voor.

 

Ferry

Maar eerst heeft Sinterklaas voor Ferry, een rasechte Feijenoorder, een kadootje in petto. Voor zijn kindje Evoke (het intranet-bedrijf binnen de groep), dat het afgelopen jaar hard gegroeid is, krijgt hij de enige echte Feijenoord-speen aangeboden. Iets dat Ferry zeer weet te waarderen ! Als dank mag Sinterklaas zijn fraaie gelakte, iets te grote schoenen lenen voor zijn bezoek aan de bovenste etage.

De kinderen

Collega en muzikant Gijs speelt zijn vingers blauw en de kinderen zingen luid mee. Als het roepen om de komst van Sinterklaas zijn hoogtepunt heeft bereikt, verschijnt de Sint over de loopbrug. De spanning stijgt duidelijk bij de kinderen en eindelijk zit Sint op zijn stoel om een voor een de kinderen naar voren te halen. De pieten maken de raarste capriolen, en het is best wel zenuwachtig als je zo vlak bij Sinterklaas staat en hij je wat vraagt ! Maar goed dat papa en/of mama vlak in de buurt zijn.

Maar tenslotte heeft ieder kind zijn/haar cadeautje binnen en is de spanning eraf. Zeker als na het vertrek van de Sint en de Pieten de friet en andere lekkernijen wacht, en de groene Evident-zitzakken het strijdtoneel van de wat ouderen kinderen worden.