Oostenrijk (2012): Wintersport in Westendorf


Reisinspiratie: Wintersportvakantie van 4 dagen met Evident naar het Oostenrijkse plaatsje Westendorf in maart 2012.

 

Evident Interactive

Voor de vierde keer ga ik met mijn werkgever Evident uit Utrecht mee met het jaarlijks terugkerende ski-uitje. Samen met zo’n dertig collega’s rijdt de luxe bus  dit keer niet naar Mayrhofen, waar we vorig jaar verbleven, maar naar het eveneens in Tirol gelegen Westendorf. Het Alpenhotel ligt vlakbij de pistes en is de ideale uitgangsbasis voor een aantal dagen ontspanning en vermaak, waarbij het weer ons (wederom) goed gezind is. Maar dat kun je ook afdwingen natuurlijk.


Westendorf

Westendorf is een van de bekendere plaatjes in het grootste aaneengesloten ski-gebied van Oostenrijk. Op 800 meter hoogte kijken we naar de berg Hintertux, waar het meeste ski-plezier plaats vindt. Ons hotel ligt vlakbij de kabelbaan, waar de gondels ons van 800 naar 1.800 meter brengen. Het weer is de eerste twee dagen perfect, de derde dag gaat het licht sneeuwen en is er wat bewolking. Het is hier prima toeven in de ski-hut en met name op het terras. Het eten is niet overdreven duur en ook de kwaliteit is prima. Johan en ik zijn de enige twee niet-skiërs, maar hier boven is het prima toeven. En met een temperatuur van 8 graden en een zonnetje komt het ultieme vakantiegevoel heel snel.


Apres-ski

Belangrijk onderdeel van de wintersport is de après-ski en daar weten ze in Westendorf wel raad mee. Onderaan de gondelbaan staat de eerste bar opgesteld en even verderop is men druk bezig om de grote tent voor de Hollandse week op te zetten. In het dorp bezoeken we een aantal bar/discotheken, zoals de Moskitobar met vooral muziek van Frans Duyts en de WunderBar. Maar bij ieder gelegenheid geldt: als onze groep van 30 man tegelijkertijd binnenkomt is het gelijk vol en gezellig en als we vertrekken is er gelijk niets meer aan (en de tent bijna leeg) !

Jarigen

Vlak voordat we zondagavond de bus instappen voor de terugreis, bellen we de jarige Jorrit. Hij is thuis bij zijn pas geboren zoontje/dochter, en de hele groep zingt hem via de telefoon toe. Begeleid door de accordeon zit de stemming er goed in en volgen er nog een aantal meezingers. Om 24.00 uur nachts is het opnieuw raak, want dan viert Paul uit het Salesteam zijn 33e verjaardag. Bij de benzinepomp ergens in Zuid-Duitsland klinken de accordeonklanken langs de snelweg en wordt Paul toegesproken. Terug in de bus vallen we snel in slaap en dan zit om 09.00 uur s’ ochtends de wintersportvakantie erop. Nu nog even een dagje werken, en dan snel naar huis. Wederom erg geslaagd !