Duitsland (2012): Golfen op Golfresort Schloss Moyland

Reisinspiratie: Golftrip in mei 2012 naar Bedburg-Hau, in Duitsland vlakbij Kleve aan de Nederlandse grens.

 

De golfbaan

Met het oud-Nobra groepje gaan we ieder half jaar golfen op een andere baan. Dit keer is de keus gevallen op Golfresort Schloss Moyland, gelegen tussen Kleef en Kalkar. Hier liggen twee banen vlak bij elkaar, maar dit keer bezoeken we de meest luxe van de twee. Het bord met “finest golfresort of Europe” legt de lat gelijk erg hoog. Misschien kom het daarom wel dat ik een groter en luxer clubhuis verwacht had. Of het komt door de aangrenzende tent, welke opgezet is voor de komst van de EPD-tour volgende week. Hoe dan ook, het is er erg rustig, want ons groepje van zeven golfers zijn de enigen. In het clubhuis, en bijna ook op de baan …

 


De wedstrijd

Wel lekker rustig dus, en dat op een hele fraaie golfbaan. We verdelen ons in twee flashlight en terwijl we klaarstaan om af te slaan zien we in de verte drie reeën rustig grazen in het gras. Te gek ! De baan is moeilijk, met heel veel dogleg’s (een bocht in de baan) waardoor je de vlag niet snel ziet. Soms zelfs met een dubbele dogleg, en dat in combinatie met veel water en hoogteverschillen is het een baan om weer naar terug te verlangen. In ieder geval als er weer een aanbieding is, want anders is het niet te betalen. Het weer is goed, de flight gezellig en de resultaten golfend, en de zwanen, eenden en ander gevogelte zorgen voor veel afleiding. Kortom, een top golfmiddag !


Alte Gasthof

Het diner staat klaar in het op een kilometer afstand liggende restaurant Alte Gasthof. Ook hier is het erg rustig, en na ons druppelen nog een paar golfers binnen. Maar dan maken we het zelf maar gezellig en al snel schallen de lachsalvo’s over de tafel. We hebben elkaar al een tijdje niet gesproken en de sterke golfverhalen (hoogte- en dieptepunten) wisselen elkaar in snel tempo af. Na het (matige) eten zit de golfdag er weer op en rijdt ieder weer naar huis. Een gezellige dag op een prachtige baan, maar aan het clubhuis en de gastvrijheid mag nog wel wat gesleuteld worden om in aanmerking te komen voor “Europe’s Finest Golfresort”.