Duitsland (2012): Golfen op Ahaus

Reisinspiratie: Golftrip in juli 2012 met Anja naar Ahaus, in Duitsland vlakbij Enschede aan de Nederlandse grens.

 

Het golfhotel

Anja en ik hebben van de zwemgroep een golfweekend cadeau gekregen en deze gaan we verzilveren in Ahaus in Duitsland. Het Hampshire Hotel Ahaus is een golfhotel en ligt binnen het golfcomplex. Een prima locatie, met een fraaie en grote kamer waarin we verblijven. Het terras van het hotel grenst naast het terras van de golfclub Ahaus, met een prima uitzicht op de oefenfaciliteiten en natuurlijk de aankomst op hole 18. In het zonnetje, met een pilsje in de hand….. genieten !

 


De golfbaan

Golf- und Landclub Ahaus is een fraai gelegen park- en bosbaan in het Westmunsterland, een kilometer of acht van Enschede in Duitsland. Er zijn drie 9-holes banen, en Anja en ik lopen achtereenvolgens de Zuid en Oost baan. We starten om 10.00 uur, en vier uur later sluiten we af op hole 18. De holes zijn lekker breed, om je heen veel groen van gras en bossen. Maar ook veel (en brede) waterpartijen, sloten en heel grote bunkers. Op een klein buitje na houden we het droog, met zelfs heel veel zon. Als we na afloop nagenieten op het terras, betrekt het weer en gutst de regen uit de wolken. Maar dan zitten wij al lang droog in het golfcomplex en later in de auto. Een prima kort golfweekend en zeker voor herhaling vatbaar !


Culinair

Het eten in het Hampshire Hotel Ahaus is prima. Niet echt goedkoop, maar met een goede prijs prestatie. Wel worden we bediend door een meisje dat blijkbaar nog maar kort in het vak zit, want de fouten die ze maakt zijn zelfs lachwekkend. Wat dat betreft zitten we beter in De Tolkamer in Zeddam waar we op de terugweg eten. Hier is de bediening gastvrij, en voel je je ook als gast. En het eten is er ook prima. Hierna nog even naar Kleef voor wat goedkope drank-inslag en dan zit de golftrip er weer op. De eerste sinds Anja haar GVB en 36 handicap heeft, en ik denk dat er nog vele zullen volgen. Over twee weken in België bijvoorbeeld, met een groep golfvrienden!