België (2012): Golfen in de Ardennen

Reisinspiratie: Een golftrip met een aantal golfvrienden in augustus  2012 naar de Ardennen, op 250 kilometer van Elst.

De groep

Het groepje golfvrienden bestaat uit Margriet, Nicole, Hanneke, Hermien, Frans, Gonny, Burt, Anja en Jacques. Via PinHigh logeren we in hotel La Passarelle, gelegen aan de rivier de Ourthe in het plaatsje Grand-Han. Een goede locatie in het Franstalige deel van de Ardennen, op zo’n 250 kilometer van Elst. Dit is de uitvalsbasis waar we de komende twee dagen een 18-holes golfbaan gereserveerd hebben en met een gezellige groep en perfect zomer-weer moet dat wel lukken.

Golf du Durbuy

Golf du Durbuy ligt op een kwartiertje rijden en is een baan die een behoorlijk hoogteverschil kent. Het is dan ook geen overbodige luxe dat we in een buggy rijden, want met dit fraaie zomerweer en de lange afstanden zou het anders wel een erg grote aanslag op onze physieke gesteldheid zijn geweest. Gelegen in merendeel bos en daarmee erg smalle fairways, pak je dus niet zo snel je driver. Helemaal niet dus, want die bal ben je (ik althans) dan zeker kwijt. De baan is erg fraai en uitdagend, met hoge afslagplekken de diepte in. Het is jammer dat de buggy niet op de fairway mag rijden, waardoor je toch nog veel heen en weer loopt. Maar het scheuren over de paden vergoedt veel, al was het golfen zelf ook best leuk 🙂

Happy Burtsday

Op zaterdag avond 24.00 uur hebben we een jarige in ons midden: Burt viert zijn 68e verjaardag. Omdat we niet zeker weten of Burt (en wij) het dan redden, vieren we de verjaardag alvast in het begin van de avond op een unieke lokatie: op een aantal kano’s, vlakbij het kabbelende water, onder het genot van zalm op toast, witte wijn, Drambuie en ander lekkers. De accordeon van Jacques wordt uit de auto gehaald, en het kampvuurgehalte stijgt. Met als hoogtepunt het Happy Birthday voor Burt, en de fles whiskey. Oh ja, en ook The Wild Rover, waarvan Burt een origineel Ierse performance ten beste gaf…. het etenje in het restaurant was dan ook iets luidruchtiger dan de avond ervoor !

Five Nations Golfclub

De rit naar golfbaan Five Nations gaat op het laatst via kleine dorpjes en boerderijtjes, maar dan zie je in de valley het monumentale pand te midden van het golfcomplex liggen. De baan ligt grotendeels op de flanken van de valley, met schuine hellingen en brede vergezichten. Lijkt op het eerste gezicht niet moeilijk, maar schijn bedriegt ! De buggy is hier echt een must. Niet alleen tijdens de holes, maar juist om het hoogteverschil tussen de verschillende holes te overbruggen. Ook nu is het weer bloedheet, maar de fraaie baan, de uitdagingen en genoeg water in de golftas maken er weer een spectaculaire golfdag van. En als je dan op hole 13 staat, op 95 meter afstand en 20 meter boven de pin, en je ziet je bal dan loodrecht naar beneden tot op 1 1/2 meter van de pin vallen…. dan is dat kicken ! Evenals dit hele weekend trouwens !