Griekenland (2012): Golfen in Athene

Reisinspiratie: Golfen tijdens de rondreis met Anja per auto door het midden en zuiden van Griekenland in september 2012.

Glyfada Golfclub of Athens

De Glyfada Golfclub ligt zo’n 50 kilometer van Athene in een van de luxere voorsteden aan de kust, en aangezien we de laatste dagen van de rondreis toch in de buurt verblijven gaan we hier een dagje golfen. Toch is het een heel gedoe, zelfs op een rustige zondag, om er te komen. Want echt duidelijk zijn de borden niet, en de borden met de golfclub erop zijn er al helemaal niet. Het is een gemeentelijke baan, en dat is wel een beetje te merken qua onderhoud. Ondanks de grote droogte in de afgelopen maanden is het er erg groen, al kun je dat van het rotsgebergte ernaast niet zeggen. We dingen af op de greenfee, huren twee golfsets en een buggy, en klaar zijn we.

Flightgenoten

Het is een relatief rustig rond 11.00 uur, want niet veel mensen hebben zin om met 32 graden te golfen. Om niet te lang te hoeven wachten op de langzame flight voor ons, gaan we in op de uitnodiging van twee Atheners voor ons om samen te lopen. De oudste van het stel is al 27 jaar lid van de golfclub, en kent de baan dus wel een beetje. Ingebed door enerzijds de kale rotsen van het een berg, en aan de andere kant de zee is het een vlakke, groene baan met veel olijfbomen. En onze flight-genoten zijn erg gezellig, dus vliegen de eerste negen holes voorbij, met wisseling golfresultaat.

Warm

Nadat we afscheid hebben genomen van de twee Grieken vervolgen we de tweede negen holes. De zon is nu echt goed merkbaar, en het kwik stijgt naar 36 graden. Gelukkig staan er veel bomen langs de fairway, en anders zorgen Anja en ik er wel voor dat de bal in de schaduw komt te liggen. Het is lastig slaan, want voor de grond is kurkdroog en keihard, evenals het zand in de bunkers. Maar gelukkig waait er af en toe een lekker briesje, en (heel) soms pieken we qua golfprestaties. Om dan weer snel terug te vallen in onze buggy, die ons uiteindelijk afzet in het restaurant van de golfclub voor het toedienen van het noodzakelijke vocht. Al met al een gezellig dagje uit op een niet spectaculaire golfbaan. Maar de mensen zijn vriendelijk, en Griekse Olympische gedachte dat het meedoen belangrijker is dan de resultaten geeft ons een tevreden gevoel !