Master-zwemmen in Winterswijk (2012)

Reisinspiratie: Jaarlijkse zwemwedstrijd van de masters van ESCA in het Jasper-bad in Winterswijk.

 

Masters

Na de derde plaats van vorig jaar hebben we natuurlijk een naam hoog te houden bij het jaarlijkse zwemevenement in Winterswijk voor de Gelderse Masters (25 tot 70+). De ESCA Masters, de fanatieke zaterdagochtendzwemgroep die ik train, is wederom van de partij met 15 personen ! En dat kan alleen maar dankzij de aanwezigheid van zwemofficial Cor Campschroer, want zonder eigen official geen zwemmen…. Cor bedankt !

De zwemwedstrijd

Het team is er klaar voor en gemotiveerd om ook dit jaar weer een goede tijd te zwemmen. Helaas moet Mireille zich de dag voor de wedstrijd afmelden vanwege een gebroken enkel. Beterschap ! Het zwemteam bestaat daarmee uit Lammert, Ronald, Wim, Sander en Jacques bij de heren, en Rosita, Anja, Janny, Francien, Gonny, Yvette, Ellis, Alice, Margriet en Denise bij de dames.

Weer 3e !

Voorop staat het plezier, maar zo af en toe een medaille verdienen op je afstand is natuurlijk ook leuk. Met 9 bronzen, 6 zilveren en maar liefst 23 gouden medailles is het dan ook niet zo gek dan we ook dit jaar weer hoog eindigen. De 38 plakken zijn wederom goed voor een derde plek, en dit jaar van de 21 deelnemende zwemverenigingen is dat een prima resultaat. Voor het eerst eindigen we voor de masters van Neptunes, zodat we dit beste Arnhemse masters zijn. Dat de ESCA masters het afgelopen jaar goed afgetraind zijn, bewijst de foto hiernaast. Goed voor 4 gouden plakken…Sander welkom !

Etentje

Uiteraard wordt de succesvolle en gezellige zwemdag afgesloten met een etentje in Arnhem. Ook Alex en Anke komen nog naar restaurant Bistro Piaf, vlak bij Musis, om te horen hoe de zwemdag verlopen is. Onder een hapje (bij sommigen helaas koud) en een drankje gaan de sterke verhalen over en weer, en wordt Gonny met 5 gouden medailles uitgeroepen tot ESCA zwemkoningin van de dag.  Wederom een gezellige dag met een gezellige groep enthousiaste zwemmers.