The Voice of Sinterklaas (2012)

Reisinspiratie: Verslag van het bezoek van Sinterklaas en de Pieten aan de kinderen van Evident op donderdag 29 november 2012.

Ander concept

Dit jaar bedenken we voor het Sinterklaas-optreden bij Evident een ander concept, waarbij we minder sturend en meer improviserend kunnen zijn. Een combinatie tussen The Voice of Sinterklaas, So You Think Sinterklaas Can Dance en Zwarte Piet’s Got Talent, waarbij de optredende kinderen centraal staan. Spannend, en nu maar afwachten of het concept ook bij de kinderen aanslaat.

Evident talent !
De 22 Evident-kinderen wachten, samen met hun ouders, in spanning op wat er gebeuren gaat. Wat betekent die ring in het midden, en waarop slaan die fraaie posters op de muren… Gelukkig vertelt Zwarte Piet wat de bedoeling is, en oefenen de kinderen met het klap- en stilte bordje. Herbert wordt geïnstalleerd als opperstalmeester Martijn/Wendy, en Gijs verzorgt de muziek en de technische ondersteuning van videoclips op het presentatiescherm. Kortom: showtime! Maar het zijn met name de optredende kinderen die stralen: tijdens het opera zingen, kickboxen,  street dancen, worstelen met papa, balletje hooghouden en nog veel meer!

Ook Sint doet mee

We weten dat een van de kinderen erg verlegen is, en daarom zetten we zo in elkaar dat Sinterklaas voor haar gaat optreden. Compleet met Zwarte Piet en accordeon worden de (uiteraard Sinterklaas) liedjes luid meegezongen. Want die accordeon heeft Sinterklaas natuurlijk niet voor niets in het Sinterklaasjournaal gekocht ! Gelukking krijgt ook Sinterklaas een dikke tein voor zijn optreden van Janna en papa als jury-leden.

De After-party

Tot slot komt iedereen in de ring om mee te dansen, swingen en springen op de videoclip-geluiden van de speciale Sinterklaasversie van Gundam Style.  En nadat Sinterklaas en Zwarte Piet uitgewuifd zijn, kan de afterparty beginnen. Friet en ander lekkers in het bedrijfsrestaurant, en boven op zolder het traditionele groene zitzakkengevecht. Iets waar ieder kind (jong en oud) weer naar uitkijkt. Kortom, ook dit jaar weer een geslaagd feest en voor herhaling vatbaar !!