Duitsland (2013): Golfen in Noordrijn-Westfalen

 

Reisinspiratie: Golftrip in juli 2013 met Anja naar Melle, een plaatsje in Duitsland vlakbij Osnabrück op 220 kilometer van onze woonplaats.

 

Melle
2012 Melle03Voor onze golftrip hebben we dit keer een tweetal golfbanen uitgezocht in de omgeving van Osnabrück. Ons uitval hotel is het Van der Valk hotel Melle, gelegen in de gelijknamige plaats. Goed qua overnachten, maar qua klantgerichtheid en prijsprestatie van het eten kunnen ze hier nog wel wat leren. Melle daarentegen is een leuk klein plaatsje, met veel vakwerkhuizen en genoeg horeca gelegenheden. En met een temperatuur van 26 graden is het goed toeven op een terrasje. Vlakbij ligt bovendien het Teutoburger Wald, en met de auto maken we een fraaie trip door de noordelijke flanken van dit beschermde bosgebied.

Osnabrücker Golf Club

2012 Melle18De Osnabrücker Golf Club is ongeveer 25 minuten rijden van Melle, en bij aankomst zie je gelijk dat het een redelijk chique golfclub is van een redelijk grote stad. Helaas zit de horeca op maandag dicht, maar we kunnen gelukkig iets eerder starten. Het spuiten van de beschikbaar gestelde deet bij de receptie is niet voor niets, want het vliegend ongedierte is talrijk aanwezig (maar meestal niet echt storend). Het is een fraai gelegen bosbaan pur sang, met soms (zeer) smalle doorgangen en erg veel hoogteverschil. En zonder buggy is het dan ook best wel vermoeiend. Maar zowel Anja als ikzelf lopen onze handicap, en daar zijn we best tevreden mee. Als de onweersbui op de laatste twee holes van veraf donderen overgaat in slagregens en bliksemschichten, besluiten we te schuilen en er de brui aan te geven. Goed is goed, maar je moet niet overdrijven.


Artland Golf Club

2012 Melle20De Artland Golf Club ligt een stukje boven Osnabrück, in het plaatsje Ankum. Een uurtje rijden ernaar toe, maar daarna rijden we toch weer richting Nederland. Deze golfbaan heeft iets Anton Piecks, met riet bedekte huisjes, leuke ronde hagen en vriendelijkheid van de mensen. Zelfs de green fee is met Euro 25 (speciaal tarief gezien de droogte) gemoedelijk te noemen. Deze golfbaan is een combinatie van een bosbaan en een soort duinbaan (droog, geel gras met veel helmgras erom heen, gelegen op zeer hoge heuvels die aandoen als duinen). Wel is deze baan veel breder dan gisteren, dus een verkeerd geslagen bal vindt je hier makkelijker terug. De temperatuur is met 20 graden aangenaam, aan het lopen over de heuvels wen je (behalve op het eind) en zitten we weer op het terras voordat we het wisten. Fraaie baan, en heel uitdagend. De golf trip naar Noordrijn-Westfalen zit er weer op, en is zeker voor herhaling vatbaar !

2012 Melle05   2012 Melle08   2012 Melle14 2012 Melle22   2012 Melle25   2012 Melle27