Master-zwemmen in Winterswijk (2013)

Reisinspiratie: Jaarlijkse zwemwedstrijd van de masters van ESCA in het Jasper-bad in Winterswijk.

 

Een grote ESCA delegatie

2013ESCA groepNaast de zaterdagochtendzwemgroep van ESCA doen dit jaar voor het eerst ook de zwemmasters van ESCA mee aan de Gelderse Masters in Winterswijk. De ESCA delegatie behoort dan ook met 23 zwemmers/sters tot de grotere ploegen. Maar onder aansturing van Yoka en Jacques wordt ook de begeleiding steeds professioneler. Moet ook wel, want je moet steeds beter opletten wie wanneer en in welke baan moet starten. Er moet natuurlijk niet alleen snel gezwommen, maar ook op tijd gestart worden.

De scheidsrechter

2013Zwemmen16Zonder eigen scheidsrechter geen deelname aan de wedstrijd. Reden te meer om onze “vaste” scheidsrechter Cor Campschroer weer even in het zonnetje te zetten. Al jarenlang zet hij zich belangeloos in voor dit zwemfestijn. En dit jaar hadden we gezien de grootte van het team zelfs een tweede scheidsrechter nodig ! Cor en collega-scheidsrechter, namens het hele team bedankt !!!

Weer 3e !

2013AnjaBekerHet plezier staat voorop, maar natuurlijk stellen we vooraf ook sportieve doelen. En die zijn dit jaar: het recordaantal van 46 medailles van twee jaar geleden overtreffen, en wederom derde worden in de eindclassering als team. Dat laatste lukt, en met een fraaie derde plek van de 16 deelnemende zwemploegen nemen we de beker in ontvangst. En het aantal medailles ?  Met 11bronzen, 20 zilveren en 30 gouden medailles komt het eindtotaal op maar liefst 61 !!! De gouden grootverdieners zijn dit keer Rosita, Sander, Gonny, Jannie en Anke, met goud op bijna alle gezwommen afstanden !  Een prima sportief resultaat, waardoor de lat voor volgend jaar weer een stukje hoger gelegd is !

Etentje

2013Zwemmen35Zoals gebruikelijk wordt de zwemdag afgesloten met een etentje in Arnhem. Ook Alex is present bij restaurant Beide Dames, en onder het genot van een hapje en een drankje evalueren we de geslaagde dag. Geslaagd in zowel in sportief oogpunt als qua gezelligheid. Ook dit keer wordt scheidsrechter Cor vrij gehouden, en voor volgend jaar hebben we zijn toezegging al binnen om wederom van de partij te zijn als scheidsrechter. Kortom: we zijn klaar voor de volgende editie van de Masters 2014. Nu nog even een jaar lang er hard tegenaan in het zwembad !!

2013Zwemmen05   2013Zwemmen30   2013Zwemmen12 2013Zwemmen26   2013Zwemmen13   2013Zwemmen15