Gibraltar (2014): City-trip

Gibraltar

Uitje in maart 2014 met Anja en de golfvrienden Frans en Hermien tijdens de golfvakantie in het Spaanse Andalusië.

Golfreis Andalusië

2014Gibraltar02Het bezoek aan Gibraltar is een van de excursies die we doen tijdens onze golfweek in Andalusië in maart 2014. Centrale uitvalsbasis is Calles de Micha, zo’n 40 kilometer van Malaga gelegen. En als Gibraltar dan op slechts 100 kilometer rijden ligt, dan rijden we graag langs de fraaie kust om dit staatje met een bezoek te vereren. Als we de auto geparkeerd hebben op de speciale parkeerplaats (ons golfresort had geadviseerd er niet met de auto in te gaan) en we een kopje koffie drinken, valt op dat vele gelukszoekers aanwezig zijn. Vaak erg arm, buitenlands en druk bezig om allerlei zaken in de kleren te frommelen om de grens over te smokkelen.

Britse kolonie

2014Gibraltar03Want smokkelen is blijkbaar interessant en de controle is streng. Gibraltar is een overzees Brits gebied en daarmee niet deel uitmakend van de Euro-landen. En dat is nu ook precies de reden van ons bezoek aan Gibraltar: de specifieke munten van Gibraltar, welke je als muntenverzamelaar natuurlijk graag wilt hebben. Na de controle lopen we landingsbaan over. Jawel, een echte, werkende landingsbaan waar eens per uur vliegtuigen opstijgen en landen. Een aparte ervaring.

Luxe

2014Gibraltar07De haven van Gibraltar is de place to be, en de bezitters van de luxe bootjes en boten in allerlei soorten en maten genieten op de terrassen van de zon. Zelfs een cruiseschip is permanent aangemeerd en ingericht als vijf sterren hotel. Aan Anja niet echt besteed: die gaat liever even een gokje wagen in het casino. En regelt ook nog een paar Gibraltar munten bij de uitbetaling. Gibraltar is een luxe oord, en het belastingvoordeel trekt diverse pluimage aan. En natuurlijk hordes toeristen zoals wij, die wel eens willen ervaren hoe zo’n belastingparadijs er in het echt uitziet. Leuk om een keer mee te maken, maar dan hebben we het ook wel gezien.

2014Gibraltar05   2014Gibraltar12   2014Gibraltar21 2014Gibraltar18   2014Gibraltar16   2014Gibraltar23