Spanje (2014): Golfen in Andalusië

 

Foto PinHighGolfweek in maart 2014 met Anja en de golfvrienden Frans en Hermien. Van Weeze (Duitsland) naar Malaga in Spanje per Boeing 737 van Ryan Air, op drie fraaie golfbanen gespeeld en tussendoor 750 km met de huur-auto de omgeving verkend. Reisorganisatie: PinHigh Golfreizen.

La Cala golfresort

MalagaGolf071La Cala Golfresort ligt op zo’n 35 kilometer ten zuiden van Malaga en na het volgen van de kustlijn nog enkele kilometers omhoog de bergen in. Schitterend gelegen tussen drie prachtige golfbanen: campo Azië, campo Europa en campo America. Het resort is van alle gemakken voorzien, inclusief wellness, en de warme zon maakt het verblijf tot een zeer aangenaam gebeuren. Zeker als je hoort dat in Nederland de regenbuien overheersen.

Campo Azië

MalagaGolf029Na de eerste dag geacclimatiseerd te hebben gaan we onze buggies halen om de eerste van de drie golfbanen te bespelen: campo Azië, gelegen vlak naast het clubhuis. Fraaie vergezichten, knalgele mimosa op de heuvels, een heerlijk zonnetje en met Frans en Hermien als gezellige flightgenoten: wat wil je nog meer! De baan is uitdagend, de fairways soms erg smal en de greens veel sneller dan we gewend zijn. Dus slecht voor de punten, maar prima voor de sfeer !!

Ronda

MalagaGolf062Tussen de golfbanen door hebben we vrije dagen gepland om de omgeving te verkennen. Het eerste uitstapje is naar het bergdorpje Ronda, te bereiken na een kleine honderd kilometer over kronkelende bergwegen. Het Andalusische landschap is ruw en zeer afwisselend, met fraaie vergezichten over de heuvels en bergen. Het historische Ronda is een oude moorse ommuurde stad, welke alleen bereikbaar is via de Puente Nuevo, een bijna honderd meter hoge brug over de diepe kloof Tajo. Leuk stadje om een keer bezocht te hebben en je voor te stellen hoe de bewoners hier vroeger geleefd hebben.

Campo Europa

MalagaGolf084Golfbaan Europa is van de drie golfbanen naast het resort de nieuwste. En gelijk ook de meest uitdagende. Schuine liggingen op de berghellingen zijn er eerder regel dan uitzondering, en regelmatig moet je over een ravijn heen slaan. En de holes gaan zo stijl omhoog en omlaag dat er alleen diesel-buggies kunnen rijden, want die hebben meer trekkracht. Met de bijbehorende stank weliswaar, maar die nemen we op de koop toe. Want het is op deze baan echt genieten. Niet alleen van de omgeving, maar dit keer ook van ons spel !

Alhambra

MalagaGolf126De dagtocht naar het Alhambra in Granada is vooraf al via internet geboekt, want anders heb je kans dat je dit UNESCO werelderfgoed niet eens in mag vanwege de drukte. Dit middeleeuws paleis en fort van de moorse overheersers bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de voet van de Sierra Nevada. Waarvan de toppen met sneeuw bedekt zijn ! We bezoeken de Nasrid paleizen, met hun blauw gekleurde tegels, de fraaie bogen waarvan er geen één hetzelfde lijkt, en de troon van de overheerser. En natuurlijk ook de Generalife, de mooie binnentuinen en verkoelende waterpartijen. En overal rondom je heen het spectaculaire uitzicht over de Alhambra en de stad Granada. Het bezoek is de 160 kilometer rijden meer dan waard.

Campo America

MalagaGolf140De derde golfbaan is campo America. Hier zijn de afstanden tussen de holes nog langer dan bij de vorige twee golfbanen. Eveneens een fraaie en uitdagende baan, en ook hier verlies ik weer een lading balletjes. Welke door lokale spanjaarden weer uit het ravijn gevist worden en op de baan of langs de weg verkocht worden. Met Frans en Hermien hebben we gelijkwaardige golfers in de flight, en bovendien hele gezellige golfmaatjes. Er wordt dus heel wat afgelachen, ook (of juist) als Jacques wederom 10 golfballen bij Frans moet lenen om verder te kunnen spelen. Maar goed dat Anja wel goed en zuiver slaat, dat houdt elkaar in evenwicht.

Gibraltar

MalagaGolf147De laatste dag voor vertrek rijden we de 100 kilometer naar het zuidelijkste puntje van Spanje, wat eigenlijk geen Spanje is. Gibraltar is een stuk Brits overzees gebied van 6,4 vierkante kilometer, bekend om de grote apenrots. De apen hebben we er niet gezien, maar de reden voor het bezoek was dan ook meer gelegen in het verkrijgen van de specifieke Gibraltar coins. Want als je als munten- verzamelaar zo dicht bij Gibraltar bent, dan moet je die kans natuurlijk niet laten glippen. Al met al een waardige afsluiting van een perfecte golfvakantie: met mooi weer, een uitstekend golfresort met drie uitdagende golfbanen, interessante uitjes en bovenal: twee prima golfmaatjes: Hermien en Frans bedankt !

Klik HIER voor alle foto’s !!

MalagaGolf016   MalagaGolf048   MalagaGolf088 MalagaGolf144   MalagaGolf127   MalagaGolf136