Duitsland (2014): Golf-weekend Bonn

Jaarlijkse golfweekend met acht golfvrienden. Dit keer in mei 2014 per auto 230 kilometer naar de omgeving van Bonn (Duitsland).

Gut Heckenhof

2014Bonn005Gut Heckenhof Hotel & Golfresort is de plek waar we dit jaar ons golfweekend houden. We zijn al een keer in België en Nederland geweest, en dit keer rijden Anja, Jacques, Frans, Hermien, Gonny, Burt, Margriet en Nicole naar het op 2 uur afstand gelegen plaatsje Eitorf. Gelegen aan de rivier de Sieg tussen tussen Keulen en Bonn, dus prima te berijden vanuit Nederland. En zeker de laatste kilometers heb je het gevoel dat je in een compleet ander landschap bent, met al die heuvels zover je kunt zien.

Golfplezier ?

2014Bonn008Het golfresort is gelegen in een glooiend landschap en vanuit de kamer kijk je op één van de drie 9 holes golfbanen. De gele negen-holes baan is het meest uitdagend, vanwege het grotere hoogteverschil en het moeten afslaan over een breed “ravijn” op de laatste hole. Over het algemeen zijn de fairways groen en breed, zodat je de neiging hebt om eens flink uit te halen (de heren in ons midden tenminste). Waarna de bal vervolgens in het hoge helmgras belandt en niet meer terug te vinden is. Of er bijna niet meer uit te slaan is als hij toch nog gevonden wordt. Uitdagend, frustrerend en slecht voor de punten !!

Golfplezier !

2014Bonn028Maar het gaat om de gezelligheid, en gezellig is het elk jaar weer. De (eveneens jaarlijkse) picknick met toastjes, Drambuie (drank) en muziek wordt vanwege het mindere weer dit keer op de hotelkamer gehouden. Maar dat mag de pret niet drukken, al weten we niet zeker of iedereen in het hotelgebouw de accordeonmuziek en het meezingen wel kon waarderen. Maar daar zitten we op dat moment niet echt mee !

Prijzen

2014Bonn038Eigenlijk wonnen we allemaal, doordat in Nederland de regen met bakken uit de hemel kwam en wij alleen op zaterdagmiddag hier iets van meekregen. Maar prijzen waren er ook: Voor Burt omdat hij een birdie sloeg, voor Gonny vanwege haar prima organisatie. En voor Jacques omdat hij in de poll de tweede plaats voor Nederland tijdens het songfestival voorspeld had !. Kortom, we kijken nu al weer uit naar het golfweekend van volgend jaar !

2014Bonn014   2014Bonn029   2014Bonn0182014Bonn026   2014Bonn035   2014Bonn037