Masterzwemmen in Winterswijk (2014)

Reisinspiratie: Jaarlijkse zwemwedstrijd van de masters van ESCA in het Jasper-bad in Winterswijk.

 

De ESCA delegatie groeit

2014Zwemmen03Evenals vorig jaar vormen de zaterdagochtendzwemgroep van ESCA en de zwemmasters van ESCA de officële ESCA- delegatie bij de Gelderse Masters in Winterswijk. De ploeg bestaat dit jaar uit maar liefst 26 zwemmers/sters ! Jacques zorgt ervoor dat de juiste zwemmer op het juiste moment klaar staat, en ook nog weet welke afstand op dat moment gezwommen moet worden. Want de series volgen elkaar in rap tempo op, en de te zwemmen afstanden hebben we al een tijd geleden opgegeven… Maar ook dit jaar gaat het weer als vanouds.

De scheidsrechters

2014Zwemmen05Met zo’n grote groep moet je ook twee scheidsrechters leveren om als zwemploeg aan de wedstrijd te kunnen deelnemen. Dank wederom namens het het team aan de twee ESCA-scheidsrechters die zich belangeloos hiervoor inzetten. Dit jaar zijn we extra blij dat Cor er wederom bij is, na een moeilijke periode waarvan hij gelukkig weer herstellende is. En dat hij wederom genoot was duidelijk aan hem te zien.

Opgeklommen naar de tweede plek !

2014Zwemmen13Wonnen we twee jaar geleden als ESCA-team de vierde plaats in het overall-klassement, vorig jaar waren we derde geworden. En dus was de ambitie voor dit jaar om minimaal hetzelfde resultaat, en misschien wel iets meer, te behalen. De druk werd opgevoerd, maar voorop staat nog steeds het zwemplezier. Van de 16 deelnemende zwemploegen nemen Yoka en Jacques namens de ESCA-delegatie ditmaal de beker voor de tweede prijs in ontvangst ! Een super resultaat, en een gevolg van de gewonnen 12 bronzen, 25 zilveren en 30 gouden medailles. Totaal 67 medailles dus, waarbij Sander met 5 gouden medailles op 5 zwemonderdelen series de man-of-the-match is.

Etentje

2014Zwemmen16Het afsluitende etentje is, gezien de grootte van de groep en de uiteenliggende woonplaatsen, gesplitst in Van der Valk hotel Duiven en BistroThuis in Elden. Naast de zwemmers komen in Elden ook Alex, Harry, Wim en Rosita gezellig mee eten met de zwemgroep en genieten van de gebruikelijke sterke verhalen. Na de speech van Jacques, het bedanken van Cor (ja ja, volgend jaar is hij er weer bij) en uiteraard het nuttigen van het voortreffelijke eten, is de gezellige en succesvolle zwemdag weer voorbij. En kijken we alweer uit naar volgend jaar !

2014Zwemmen02   2014Zwemmen08   2014Zwemmen092014Zwemmen04   2014Zwemmen10   2014Zwemmen11