Sinterklaas bij Evident (2014)

Reisinspiratie: Verslag van het bezoek van Sinterklaas en de Pieten aan de kinderen van Evident op donderdag 20 november 2014.

Ontvangst met muziekband

2014Sinterklaas07Na twee jaar The Voice of Sinterklaas, So You Think Sinterklaas Can Dance en Zwarte Piet’s Got Talent, is het nu tijd voor een ander concept. Dit keer geen ontvangst van de kinderen boven op zolder (zoals gebruikelijk), maar staat er in de kantoortuin een heuse Evident-band de kinderen op te wachten. Gijs (toetsen), Herbert (electrische gitaar) en Frederik (percussie) spelen een aantal bekende Sinterklaas-liedjes in een meer Caribiën-stijl. Een tweetal Pieten zijn al vooruitgesneld en gezamenlijk wordt er een gezellige muzikale boel van gemaakt. Maar iedereen wacht natuurlijk gespannen op de binnenkomst van Sinterklaas ….

Oud Hollandsche spelletjes
2014Sinterklaas18……. die dit keer niet van buiten komt, maar boven vanaf de zolder. En aangeeft dat hij voor de kinderen een verrassing in petto heeft. Snel dus met z’n allen naar boven ! Sinterklaas herinnerde zich hoe hij vroeger in Nederland van die gezellige spelletjes deed met de kinderen. Vandaar dat hij de Spelletjes Piet opdracht gegeven heeft om een vijftal Oud-Hollandsche spelletjes te regelen voor de kinderen bij Evident. Van alles is aanwezig: ring gooien, een beef-spel met electrische spiraal, bananen gooien en bananen vangen (bekend van de tv) en natuurlijk ook sjoelen. De uitleg van de Spelletjes Piet is voor veel kinderen overbodig, en vol overgave storten de kinderen en hun ouders zich op het vermaak.

Natuurlijk kadootjes
2014Sinterklaas12
Maar het blijft natuurlijk niet alleen bij spelletjes doen, Sinterklaas heeft niet voor niets zoveel kadootjes meegenomen !. De drie Zwarte Pieten Roland, Gino en Milly zorgen er voor dat de kinderen met hun ouders een voor een hun opwachting bij Sinterklaas mogen maken. Na het onder onsje met de Sint krijgen de kinderen hun kadootjes en mogen ze als gezin met Sinterklaas en de Pieten op de foto. Een leuke herinnering voor later.

De Zwarte Pieten dans

2014Sinterklaas35Als iedereen dan tenslotte zijn/haar kadootjes in ontvangst heeft genomen is het tijd voor de Zwarte Pieten dans. Het speciaal ingestudeerde dansje op de muziek van het populaire lied De Pieten Vibe wordt snel door de kinderen opgepakt. En uiteraard stort ook Sinterklaas zich in het dansgewoel, al is duidelijk te zien dat deze toch wat andere heup bewegingen geoefend heeft. De friet en kroketten maken een einde aan het optreden, en zorgen ervoor dat de Evident-kinderen en hun ouders terug kunnen kijken op wederom een geslaagd Sinterklaasfeest. Inderdaad, voor mij de tiende (en laatste) keer bij Evident en een jubileum-versie waardig !!!!

2014Sinterklaas03   2014Sinterklaas14   2014Sinterklaas202014Sinterklaas33   2014Sinterklaas06   2014Sinterklaas30