Spanje (2014): Golfen op Gran Canaria

Canarische Eilanden

Foto PinHighGolfweek in november 2014 met Anja naar de zonnige Canarische Eilanden. Van Schiphol naar Las Palmas op Gran Canaria per Boeing 737 van Transavia, op drie fraaie golfbanen gespeeld en tussendoor 400 km met de huur-auto de omgeving verkend. Reisorganisatie: PinHigh Golfreizen.

Seaside Sandy Beach Hotel

2014GC003We wilden een golfvakantie met een redelijke zekerheid op zon. Vandaar dat we via Pin High de golftrip naar de Canarisch Eilanden boekten. Uitvalsbasis is het Seaside Sandy Beach Hotel in Playa del Ingles, gelegen in het zuiden van het eiland Gran Canaria. Prima resort, uitstekend (all inclusive) eten en gelegen vlakbij het strand en de boulevard. Maar bovenal: in tegenstelling tot in Nederland schommelt de temperatuur tussen de 25 en 33 graden …. Prima vertoeven dus !

Golfbaan Salobre Old

2014GC018Onze eerste golfbaan ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van ons hotel. Als we met onze gehuurde Volkswagen Polo er naartoe rijden kunnen we ons haast niet voorstellen dat in deze kale, rotsige en bergachtige omgeving een golfbaan kan liggen. Toch is het zo, want al snel doemen groene fairways tussen de grijze bergen op. Het golfresort is gevormd rond het moderne Sheraton-hotel en de baan Salobre Old kronkelt zich spectaculair langs de berghellingen. Niet al te moeilijk gelukkig en we zijn dan ook best tevreden met onze behaalde punten. En dat bij een temperatuur van maar liefst 33 graden !

De bergen

2014GC041Anja en ik houden ervan om de omgeving te verkennen en dus trokken we de bergen van Gran Canaria in. Kronkelweggetjes die stijl omhoog en weer omlaag gaan, met zeer fraaie vergezichten elke keer weer om de volgende hoek. De berg Roque Nueblo is 1.813 meter hoog en in de omgeving liggen plaatsjes als Teror en Tejeda. Leuk om een keer te bezoeken. Je moet er wel even de tijd voor nemen met een gemiddelde snelheid van 40 km per uur, maar de wegen op het hele eiland zijn prima verzorgd. Enige nadeel is dat het in de bergen veel vochtiger is, en daarmee de temperatuur een stuk lager.

Golfbaan Salobre New

2014GC062Kwam ons bekend voor, maar toch was de nieuwe golfbaan Salobre New compleet anders dan Salobre Old. Langere afstanden tussen de holes, veel meer hoogteverschil doordat bijna alle holes op de berghellingen liggen. En een stuk uitdagender: slaan over ravijnen van 130 meter breed, uitholen op een green welke uitgehouwen is uit de rotsen, met spectaculaire vergezichten. Kortom, de hele dag genieten !

De duinen

2014GC055Het natuurreservaat Duinen van Maspalomas is uniek voor Gran Canaria. En het is dan ook een apart gezicht om het strand geleidelijk over te zien gaan in duinen. Deze duinen bestaan niet uit zand, maar uit door de branding verpulverde, aangespoelde koraal- en schelpkalk. Pas als je er piepkleine mensen op ziet rondlopen besef je pas hoe groot die duinpartijen zijn. Landinwaarts is iedere vierkante meter zo’n beetje volgebouwd met hotels en appartementen, maar het is gaaf om dit natuurverschijnsel een keer te zien.

Golfbaan Anfi Tauro Golf

2014GC089Iets verder weg gelegen ligt het golfresort Anfi Tauro Golf. Met recht een golfresort, want vele honderden huizen en appartementen omringen de fraai gelegen golfbaan. Supergoed onderhouden, kleurrijk door de grote bougainvilles-struiken die je overal ziet, en ook nog eens fraai gelegen golfholes tussen en in de berghellingen. Onze golfbuggy is uitgerust met een soort iPad GPS-systeem, zodat je alle coördinaten direct ziet. Geen golfhorloge hier dus nodig om de juiste afstanden op elk moment te weten.

Cultuur

2014GC126In het noorden van Gran Canaria ligt het plaatsje Galdar, waar we het museum Cueva Pintada bezoeken. Hier zijn de opgravingen te zien van de grotten en huizen waarin de vroegere Canarios leefden, fraai uitgelegd met multimedia. Onderweg ernaar toe kwamen we overigens langs het mooiste berglandschap van Gran Canaria, de kleurrijke rotsen tussen Mogan en La Aldea, indrukwekkend gelegen in het zuid-westen van het eiland. Al met al een mooi slot van een gave golfvakantie op Gran Canaria !

Klik HIER voor alle foto’s !!

2014GC024   2014GC045   2014GC0762014GC086   2014GC118   2014GC032