Cruise in het Midden-Oosten (2015)

Foto TUIReisinspiratie: 15-daagse cruise op de Perzische Golf en Golf van Oman met Anja in januari 2015. Het cruiseschip Mein Schiff 2 van TUI Cruises is de centrale uitvalsbasis voor deze cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Bahrein.

Cruise schema
Foto Cruise
Vanaf Düsseldorf vliegen we met een Boeing 777-300 van  Emirates Airline naar vliegveld Dubai International Airport. Daar schepen we in op het cruise-schip TUI MeinSchiff2, welke ons afwisselend vaart naar vier emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten: Dubai, Abu Dhabu, Sharjah en Fujairah. Tevens bezoeken we de landen Oman en Bahrein op onze trip door het Midden-Oosten.

Dubai (VAE)
2015Dubai036
Dubai kan nog slechts enkele jaren genieten van de inkomsten uit de olie. Vandaar dat de afgelopen 10 jaar zwaar ingezet is op het toerisme. De bezoekers worden aangetrokken naar de hoogste toren (Burj Al Arab), de grootste en meeste luxe winkelcentra (o.a. Dubai Mall), het duurste hotel Burj Al Arab (euro 14.000 per nacht) of de gekste activiteiten als een ski-afdaling terwijl het 45 graden in de stad is. Dubai het het begin en eindpunt van onze cruise. Met de hop-on-hop-off bus verkennen we de stad en golfen we op de Montgomery golfclub.

Khor Fakkan (VAE)
DSC02463
Vanuit Dubai varen we om de noordelijke punt van Oman naar Khor Fakkan, de belangrijkste uitvoerhaven van olie van de Verenigde Arabische Emiraten. Japan is de belangrijkste afnemer en honderden olieopslagterminals bevolken het plaatsje. Van hieruit maken we een excursie per bus naar het gigantische Hajjar-gebergte, gekenmerkt door de rood-stenige rotsen.

Muscat (Oman)
2015Oman020
Muscat is de hoofdstad van het sultanaat Oman, waar inderdaad alles om de sultan gaat. Zijn gezicht prijkt overal, evenals zijn tientallen paleizen en superjachten. De oliedollars worden nu besteedt om de welvaart voor de bevolking te laten groeien, hetgeen tijdens onze excursie goed te zien is. Hoogtepunt is de Sultan Qubous Grand Musque, erg indrukwekkend om in rond te lopen.

Abu Dhabu (VAE)
2015AD023
Abu Dhabi bezoeken we twee keer en deze metropool is duidelijk ruimer opgezet dan Dubai. Hier wordt het meeste geld verdiend met de olie en zetelen de regeringsgebouwen. Met de hop-on-hop-off bus bezoeken we de belangrijkste plekken en met een bus-excursie ervaren we de oase-stad Al-Ain in de woestijn. De stad waar eigenlijk de bakermat van het emiraat Abu Dhabi (en daarmee ook de Verenigde Arabische Emiraten) ligt.

Khasab (Oman)
2015Oman089
In het noordelijkste puntje van Oman, gelegen aan de Straat van Hormuz, ligt het schiereiland Musandam. De hoofdstad Khasab dient als tijdelijke haven voor ons cruise-schip en van hieruit maken we een excersie. Met een kolonne 4×4 landrovers rijden we de berg Jebel Harim op en genieten van uitzicht op 1.600 meter hoogte. Onvoorstelbaar dat in deit gebergte ook daadwerkelijk mensen kunnen wonen, bij temperaturen die in de zomer oplopen tot 48 graden.

Manama (Bahrein)
2015Bahrein36
De laatste haven welke we met het cruise-schip aan doen is Manama, de hoofdstad van het koninkrijk Bahrein. Hier maken we de excursie naar het Bahrein Fort en het Nationale Museum voor het opsnuiven van de cultuur. En bezoeken we natuurlijk het UNESCO erfgoed Qal at al-Bahrein, de oude haven en hoofdstad van Dilmun, de oudste stad in het Midden-oosten. Voor het sportieve onderdeel bezoeken we het Formule 1 circuit van Bahrein.

fotocameraKlik HIER voor alle foto’s !!    fotocamera

2015TUI35   2015TUI16   2015TUI43 2015TUI49   2015TUI22   2015TUI34