VAE (2015): Emiraat Dubai

VerArabEmiraten

Reisinspiratie: Bezoek aan het Emiraat Dubai van de Verenigde Arabische Emiraten als onderdeel van de 15-daagse cruise-reis op de Perzische Golf en de Golf van Oman met Anja in januari 2015.

Emiraat Dubai
2015TUI28
Dubai kan nog slechts enkele jaren genieten van de inkomsten uit de olie. Vandaar dat de afgelopen 10 jaar zwaar ingezet is op het toerisme. De bezoekers worden aangetrokken naar de hoogste toren (Burj Al Arab), de grootste en meeste luxe winkelcentra (o.a. Dubai Mall), het duurste hotel Burj Al Arab (euro 14.000 per nacht) of de gekste activiteiten als een ski-afdaling terwijl het 45 graden in de stad is. En dan te bedenken dat de sheik aangegeven heeft dat slechts 20% van zijn droom op dit moment pas gerealiseerd is ….

Shopping Mall’s
2015Dubai006
Dubai Mall is de grootste shopping-mall ter wereld met maar liefst 1.200 winkels. Met als publiekstrekkers een ijspiste en het Dubai Aquarium met 33.000 zeedieren achter een glazen wand. Van de fonteinshow hadden we meer verwacht, al was het maar vanwege de tijdsduur ( 5 minuten). Koffie drinken met uitzicht op de indoor skihal in de Mall of de Emirates is daarentegen wel weer heel bijzonder.

Burj Khalifa
2015Dubai011
Deze puntige toren Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. In totaal 163 verdiepingen, 57 liften en het hoogste uitzichtpunt over de stad. Welke helaas volgeboekt was toen wij er waren, maar dat mocht de pret niet drukken. Rondom de toren wordt iedere avond een fonteinshow gegeven, waarbij het water danst op de Arabische tonen. van de muziek.

Burj Al Arab
2015Dubai070
Het luxe hotel Burj Al Arab, in de vorm van een 321 meter hoog bollend scheepszeil, is het bekendste landmark van Dubai. Gasten worden vanaf het vliegveld per limousine of helicopter overbracht naar hun hotel. Soms met een prijskaartje van Euro 12.000 per nacht ….. Vanuit het ernaast gelegen resort Madinat Jumeirah heb je een prima uitzicht op het hotel en ook de soek in oud-Arabische stijl is een bezoek meer dan waard.

Dubai Marina
2015Dubai080
Een heel nieuw opgezette havencomplex in het zuiden van Dubai, met veel watervertier. We varen met een soek door het havencomplex naar Palm Jumeirah en weer terug. Luxe jachten liggen aangemeerd, watertaxi’s (van Damen ShipYards) varen af en aan en worden weerspiegeld in de gigantische glazen torenflats rondom de haven. En wat er nu staat is nog maar het begin van een veel grotere Dubai Marina, dus er wordt overal volop gebouwd.

Palm Jumeirah
2015Dubai032
Met de geautomatiseerde monorail rijden we het kunstmatig aangelegde eiland Palm Jumeirah, in de vorm van een palmboom, op. Duizenden appartementen luxe villa’s zijn hier gecreëerd, met aan het eind van de golfbreker: Hotel Atlantis The Palm. We bezoeken The Lost Chambers Aquarium, een knap opgezette  weergave van de verloren gegane onderwaterstad Atlantis.

Golfbaan The Montgomerie
2015Dubai100
Golfen op The Montgomerie, één van de drie golfbanen in Dubai, is een echte belevenis. Waar je ook staat, op de driving range of op een van de vele holes: de fantastische skyline van Dubai bepaalt het uitzicht. De vele wolkenkrabbers torenen hoog uit boven de greens en staan lijnrecht naast elkaar opgesteld. Als golfer voel je je dan wel heel nietig.

fotocameraKlik HIER voor alle foto’s !!    fotocamera

2015Dubai015   2015Dubai036   2015Dubai059 2015Dubai081   2015Dubai041   2015Dubai065