VAE (2015): Emiraat Sharjah

VerArabEmiraten

Reisinspiratie: Bezoek aan het Emiraat Sharjah van de Verenigde Arabische Emiraten als onderdeel van de 15-daagse cruise-reis op de Perzische Golf en Golf van Oman met Anja in januari 2015.

Emiraat Sharjah
DSC03041
Sharjah stad ligt ongeveer 9 kilometer naast Dubai en is verbonden met een drukke snelweg. Met de BigBus maken we een excursie naar dit op twee na grootste emiraat van de VAE. Vooral bekend om haar culturele activiteiten en het valt op dat alles eens stuk ruimer is opgezet dan in het nabijgelegen Dubai. Ook hier is de kreek met de Marina het middelpunt van de stad en ook hier hier is het prima op het water uit de houden met temperaturen rond 25 graden (in de winter).

Khor Fakkan
DSC02464
De zeehaven Khor Fakkan ligt aan de oostkust van het emiraat Sharjah en direct aan de Golf van Oman. Ons cruise-schip meert aan in de containerhaven, tussen de duizenden zeecontainers en tientallen container lift installaties. Vanuit deze haven wordt het merendeel van de vracht geëxporteerd uit de Verenigde Arabische Emiraten. Voor ons is het de uitvalsbasis naar een trip naar het emiraat Fujairah.

DSC02460   DSC02469   DSC03016   DSC03031   DSC03055   DSC03043