VAE (2015): Golfen in Dubai

VerArabEmiraten

Reisinspiratie: Bezoek aan het golfbaan The Montgomerie in het Emiraat Dubai van de Verenigde Arabische Emiraten als onderdeel van de 15-daagse cruise-reis op de Perzische Golf en de Golf van Oman met Anja in januari 2015.

Golfbaan The Montgomerie
2015Dubai091
We proberen op onze vakanties altijd minimaal 1 keer te golfen en Dubai heeft daarvoor uitstekende mogelijkheden. We kiezen voor golfbaan The Address Montgomerie Dubai, naast The Emirates waar die week The Dubai Desert Classic wordt gehouden. Met een busje worden de zes golfers vanaf de boot ernaar toe gebracht en direct valt op dat het een zeer luxe golfbaan is.

Skyline
2015Dubai100
Waar je ook staat, op de driving range of op een van de vele holes: de fantastische skyline van Dubai bepaalt het uitzicht waar je ook naar toe kijkt. De vele (veelal glazen) wolkenkrabbers, waarvan de ene nog hoger en groter is dan de andere, torenen hoog uit boven de greens en staan lijnrecht naast elkaar opgesteld. Als golfer voel je je dan wel heel nietig.

Flight
2015Dubai096
Anja en ik vormen samen met onze golfbegeleidster Steffi een flight. En van haar (single-handicapper) kunnen we nog veel leren, vooral dat je door rustig te blijven slaan ook heel ver en recht kunt slaan. De buggy, uiteraard met gps, geeft gelukkig enige verkoeling en zorgt ervoor dat de 25 graden in de schaduw goed vol te houden is. En heeft tevens als voordeel dat we meer van het uitzicht kunnen genieten.

Greens
2015Dubai108
De holes zijn prima onderhouden en er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van (soms hele grote) zandbunkers. Maar de holes zijn best wel breed en daarom niet al te moeilijk. Dat geldt niet voor de greens, die supersnel en daardoor super moeilijk zijn. Je denkt dat je put te kort is, maar toch komt de bal pas twee meter na de pin tot stilstand. Of erger nog: rolt langzaam schuin naar beneden de er naast gelegen bunker in …

Hole 18
2015Dubai112
De laatste hole is ongetwijfeld de beeldbepalende hole van The Montgomerie: vanaf de tee kijk je naar het 520 meter verderop gelegen clubhuis, met op de achtergrond de Dubai wolkenkrabbers en vlak voor je het water met het bruggetje erover. Dan realiseer je dat je vandaag toch wel op een heel speciale golfbaan gespeeld hebt ….

 

2015Dubai095   2015Dubai092   2015Dubai1042015Dubai118   2015Dubai101   2015Dubai119