VAE (2015): Emiraat Abu Dhabi

VerArabEmiraten

Reisinspiratie: Bezoek aan het Emiraat Abu Dhabi van de Verenigde Arabische Emiraten als onderdeel van de 15-daagse cruise-reis op de Perzische Golf en Golf van Oman met Anja in januari 2015.

Emiraat Abu Dhabi
2015AD055
Het emiraat Abu Dhabi is het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arbabische Emiraten. 90% van de olie bevindt zich in dit sjeikdom en de komende 300 jaar is men van deze olie-inkomsten verzekerd, dus financieel hoeft men zich voorlopig nog geen zoregn te maken. Als hoofdstad van de VAE zetelen hier ook de regeringsgebouwen en wordt er ook hier druk gebouwd (al is het minder opzichtig als in Dubai).

Etihad Towers
2015AD020
Vanaf het observatiepunt op 300 meter hoogte van de Etihad Towers heb je een fraai uitzicht op de stad. De vele eilanden en de vele palmbomen zorgen voor een relaxte stad en ook de mensen zijn dat. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. En ook qua veiligheid hoef je je in Abi Dhabi ( en de rest van de VAE) geen zorgen te maken. De criminaliteit is er bijna nul.

Emirates Palace Hotel
2015AD024
Dit duurste hotel van Abu Dhabi kun je gewoon inlopen als toerist. Anja en ik drinken er een kop koffie om de fraaie binnenhuis-architectuur goed op ons in te laten werken. Veel goud, marmer en 1.000 swarovski-kroonluchters versieren het paleis annex hotel. Opvallend is dat er zelfs een gouduitgifte-automaat met de actuele goudkoers per minuut staat.

Grootste moskee
2015AD036
De Sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan-moskee biedt plaats aan maar liefst 40.000 gelovigen. De witte-marmeren moskee met gouden koepels heeft vier 102 meter hoge minaretten en die zie je overal vanuit de stad. Van binnen is de moskee zeer indrukwekkend: hoog, ruimtelijk, een gigantische swarovski-kroonluchter in Arabische stijl en een 5700 m2 groot handgemaakt Perzisch tapijt. Maar dat mag ook wel voor de investering boven 500 miljoen dollar.

Oase stad Al-Ain
2015AD066
De oase stad Al-Ain ligt zo’n 140 kilometer van Abu Dhabi in de woestijn en is de bakermat van de VAE. We bezoeken het Al-Jahili fort, het paleis van de sjeik Zayed bin Khalifa, de grootvader van de eerste president van de VAE. De historie wordt vertelt in het Al-Ain Palace museum, en uiteraar brengen we een bezoek aan de oase zelf. Na de kamelenmarkt bekeken te hebben, rijden we de 2 uur weer met de bus naar de boot in Abu Dhabi.

fotocameraKlik HIER voor alle foto’s !!

 

2015AD004   2015AD011   2015AD027 2015AD061   2015AD046   2015AD071