Spanje (2015): Golfen op Fuerteventura

Canarische Eilanden

Foto PinHighGolfweek in maart 2015 met Anja en onze golfmaatjes Hermien en Frans naar de (meestal) zonnige Canarische Eilanden. Van vliegveld Weeze (Duitsland) met Ryan Air naar Puerto de Rosario op het eiland Fuertoventura. Reisorganisatie: PinHigh Golfreizen.

Golfhotel Elba Palace

2015FV014Ook nu wilden we weer een golfvakantie met een redelijke zekerheid op zon. En aangezien de vorige keer het golfen op Gran Canaria goed bevallen is, boeken we nu wederom via Pin High de golftrip naar de Canarisch Eilanden. Golfhotel Elba Palace in het plaatsje Caleta de Fuste is de centrale uitvalsbasis voor onze golfweek op het eiland Fuerteventura. Het is een fraai resort in koloniale Canarische stijl, met vriendelijk personeel en uitstekende voorzieningen. Het hotel is gelijk het clubhuis van de golfbaan Fuerteventura Golf Course en een prima plek om deze week te verblijven.

Fuerteventura Golf Course

2015FV027De golfbaan ligt rondom het hotel en gedurende deze week spelen we twee keer op deze fraai ogende baan. Het is niet de mooiste baan waar we gespeeld hebben, maar kan soms wel heel uitdagend zijn. Al was het alleen maar om op hole 2 niet op de weg slaan. Of een van de vele, dichtbij gelegen, huisjes rondom de baan niet te raken. Hetgeen beiden overigens wel gelukt is.

Het berglandschap

2015FV071In het midden en noorden van Fuenteventura liggen de vele bergen die het eiland rijk is. Het landschap is rotsig, ruw en afwisselend qua kleur, en met de huurauto verkennen Anja, Hermien, Frans en ikzelf het hele eiland. Vanaf het hoogste punt op de Mirador de Morro Velosa heb je een fraai uitzicht en zie je hoe weer en wind de bergen afgevlakt hebben tot glooiende bergtoppen.

Salinas de Antiqua

2015FV081Deze golfbaan ligt aan de andere kant van ons resort, op zo’n 5 kilometer afstand. De baan is rotsachtiger door de vele zwarte lava op de fairways en ook hoogteverschil is duidelijk merkbaar. De holes zijn best leuk om een keer te lopen, maar persoonlijk vind ik de baan niet echt uitdagend. Wellicht komt het omdat de huisje hier wat verder weg staan….

De kust

2015FV043Fuerteventura staat bekend om haar sterke wind, en windsurfers en kitesurfers uit de hele wereld komen hier naar toe. De golven zijn hoog en denderen op het zwarte lava strand. Wij houden het bij wandelen op de grote zandduinen en flaneren langs de kustlijn. En bij temperaturen van 20-24 graden is ook dat best aangenaam.

Playitas Golf

2015FV134Zo’n 35 kilometers naar het zuiden ligt het Playitas Golf Resort in het gelijknamige plaatsje en ook hier besluiten we te gaan spelen. Een prima keus, want deze golfbaan is verreweg de fraaiste en meest uitdagende op Fuerteventura. De afslagplekken liggen vaak op hoogte in de bergwand, en de (natuurlijke) hindernissen liggen op strategische plekken. En misschien speelde ook wel mee dat we in buggies reden en het met 24 graden lekker warm was. Een goed slot van een fraaie en gezellige golfweek. Frans en Hermien, wederom bedankt !!!

Klik HIER voor alle foto’s !!

2015FV048   2015FV049   2015FV0072015FV096   2015FV098   2015FV073