Duitsland (2015): Golf-weekend Wuppertal

Jaarlijkse golfweekend met dit keer zes golfvrienden in juni 2015. Per auto 180 kilometer naar de omgeving van Wuppertal (Duitsland).

Golfhotel Vesper

2015Wup001Vorig jaar golfen op Gut Heckenhof bij Bonn was goed bevallen en dus rijden Anja, Jacques, Gonny, Burt, Margriet en Nicole naar het eveneens op een kleine 2 uur afstand gelegen Golfhotel Vesper in de omgeving van Wuppertal. Een prima uitvalsoort om twee golfbanen te bespelen: Golfbaan Felderbach en Golfbaan Gut Frielinghausen. Beide zijn gelegen in het glooiende landschap van een natuurgebied. Bijij het golfhotel ontmoet je dan ook niet alleen veel golfers, maar ook wandelaars en fietsers. En ook als trouwbestemming is het hotel zeer in trek. In ons golfweekend alleen al drie bruidsparen die hier het feest komen vieren.

Groep

2015Wup002Helaas konden Frans en Hermien niet aanwezig zijn, maar de groep van zes vermaakte zich prima. De aankomstdag op vrijdag was tropisch te noemen, met temperaturen dik boven de 30 graden. Het was zelfs zo warm dat we blij waren dat we op de aankomstdag niet hoefden te golfen. Zeker als we de verhalen hoorden van de golfers die dat wel gedaan hadden….. Nee, dan zaten wij toch een stuk beter onder de grote parasol op het terras, met een biertje, wijntje of spaatje in de hand om onze dorst te lessen. Prima vol te houden zo !

Golfbaan Gut Frielinghausen

2015Wup008De volgende dag is het gelukkig een stuk koeler. We konden nog een tweede buggy regelen, maar de rest was reeds verhuurd. Er zat niets anders op, Anja en Jacques moesten lopen. Gelijk in het begin al flink omhoog, en deze wijdse bosbaan zou nog veel meer up’s and downs in petto hebben. Een schitterende golfbaan overigens, maar zonder buggy is de concentratie door de vermoeidheid toch snel verminderd. En als het golfen dan wat minder gaat, geniet  je ook niet zo heel erg van de omgeving. En die was prachtig, met veel hoogteverschil en fraaie vergezichten. En ook de baan is uitdagend: greens die bewaakt worden door diepe potbunkers en zeer moeilijk te lezen zijn. Om over de snelheid ervan nog maar niet te spreken !

Picknick op balkon

2015Wup024De zaterdagmiddag na het golfen is altijd het moment om te relaxen. Het is al bijna traditie te noemen dat we dan een soort picknick organiseren waarbij Margriet en Nicole de hapjes met zalm en brie verzorgen en Jacques geluid met zijn accordeon ten gehore brengt. Dit keer met name rustige luistermuziek, al kunnen een aantal meezingers natuurlijk niet ontbreken. De Engelstalig liedjes zing Burt uit  volle borst mee, en de Duitstalige meezingers waren vooral bedoeld voor de bruidsparen die onder ons balkon doorliepen.

Golfbaan Felderbach

2015Wup038De tweede golfbaan is nog heuvelachtiger als die van gisteren, maar helaas is ook nu geen extra golfbuggy meer beschikbaar. Maar het blijkt in de praktijk dat je ook met vier personen hierop kunt meerijden …. Golfbaan Felderbach is een zeer fraaie baan, en zeker met dit perfecte weer (niet te warm en niet te koud) is het echt genieten. Niet alleen van de baan, maar zeker ook van de natuur. Want kijk maar eens wie ons vanuit een bosje gade slaat (waarschijnlijk een beetje geërgerd omdat hij net een golfbal ternauwernood heeft moeten ontwijken). We noemen hem “Wuppertje” en deze foto is natuurlijk het bewijs van onze sterke verhalen bij de borrel. Eigenlijk is deze baan nog fraaier als de vorige, en die was al zo goed ! Een prima afsluiting van ons golfweekend en na de prijsuitreiking van Margriet (en de lunch) vertrekt iedereen weer richting Nederland.

2015Wup042   2015Wup034   2015Wup026

2015Wup021   2015Wup020   2015Wup018