Duitsland (2015): Golf-weekend Zuid-Sauerland

Golfvakantie met Anja in juli 2015. Per auto 255 kilometer naar het zuidelijke gedeelte van Sauerland (Duitsland).

Romantikhotel Platte

2015Sauerland15Verscholen in de bossen van het Sauerland, ongeveer in het midden tussen Köln en Winterberg, ligt het Romantikhotel Platte. Het is een karakteristiek hotel van wit pleisterwerk en past goed in deze omgeving. Het plaatsje Attendorf ligt vlakbij en ook de Biggensee is niet ver weg. Ideaal dus voor fietsers, scootertochten en …. om te golfen. Want de golfbaan ligt tegenover het hotel op slechts enkele minuten lopen. Het hotelpersoneel is zeer vriendelijk en de vier-gangen-maaltijden is ons arrangement zijn superlekker en heel gevarieerd. Een prima plek om te vertoeven dus !

Köln

2015Sauerland06Jammer alleen dat het weer niet mee werkt, want de geplande golfdag op zaterdag valt in het water. Zware stormen en hoosbuien. Geen weer dis om vrijwillig een balletje te slaan. We maken er een bezoek aan Köln van, dat 90 kilometer verderop ligt. Een bezoek aan de Kölner Dom is natuurlijk een must en dat deden er velen met ons. Gelukkig is het weer hier een stuk minder slecht en wandelen we lekker over de kade langs de vele plezierboten. In de uitverkoop nog een paar leuke dingen gekocht, wat eten op een terrasje. Ach, zo slecht hebben we het nog niet.

Golfbaan Repetal SüdSauerland

2015Sauerland24Tegenover het hotel ligt de golfbaan Repetal SüdSauerland, fraai gesitueerd tegen de glooiende Sauerlandse heuvels. Vandaag zijn de weersvoorspellingen goed, in tegenstelling tot de komende dagen. In de buggy rijden Anja en ik over de heuvels en iedere hole heeft fraaie vergezichten. We zijn niet echt gewend om ballen van een schuine ligging weg te slaan, maar het gaat ons goed (steeds beter) af. Het is een leuke golfbaan en zeker met dit fraaie weer is het erg genieten. Terug in het hotel kijken we nog een keer goed naar de weersvoorspellingen voor de komende twee dagen: regen, onweer en nog veel meer regen. Reden om toch maar vervroegd huiswaarts te keren, maar we komen zeker terug: om de “gutschein” voor een rondje golf in te wisselen !

2015Sauerland17   2015Sauerland02   2015Sauerland28  2015Sauerland20   2015Sauerland18   2015Sauerland13