Italië (2015): Golfen op Sicilië

Land Sicilie

Foto PinHighReisinspiratie: golftrip tijdens de 15 daagse rondreis met Anja gedurende de vakantie in september 2015 in Sicilië. Reisorganisatie: PinHigh.

 

De golfbanen

SicilieGolf2Tijdens de rondreis door Sicilië verkennen we het hele eiland. Via PinHigh hebben we op een tweetal golfbanen het verblijf en de greenfees geregeld. Allereerst bezoeken we in het midden van de rondreis het golfresort Donnafugata Golf & Spa in Zuid-Sicilië, een luxe resort op 12 kilometer van de zee. En vervolgens gaan we op het het eind van de rondreis naar het Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa in het Noordoosten van Sicilië. Deze laatste is een iets minder luxe resort, maar wel met een spannende golfbaan aan de voet van de Etna vulkaan. En in het bezit van een helikopter om de vulkaan van bovenaf aan een nader onderzoek te onderwerpen. Kortom: genoeg mogelijkheden om op deze rondreis door Sicilië lekker ontspannen te golfen en dat doen we dan ook  !

Donnafugata Golf & Spa

2015Sicilie159AHet golfcomplex Donnafugata Golf & Spa is een zeer luxe resort en ziet er perfect uit. Fraaie Siciliaanse uitstraling, van alle gemakken voorzien en voor de liefhebbers een uitbreide wellness-afdeling. Het personeel is vriendelijk, behulpzaam, spreekt verschillende talen en de faciliteiten zijn 5 sterren niveau. Met name de kamers en het ontbijt zijn top te noemen, al is het prijskaartje navenant. We kunnen er helaas geen drie nachten verblijven aangezien een bedrijf het complete resort in het weekend gehuurd heeft. Maar ook voor deze twee nachten hebben we een prima indruk verkregen wat een golfresort op niveau inhoudt. Een leuke ervaring om een keer mee te maken, al zou ik hier geen week hoeven te verblijven in al die luxe.

 

Donnafugata Links Golf Course

Als e2015Sicilie173erste spelen we op de Links Golf Course, gelegen in een groot natuurreservaat. De term Links in de naam suggereert een zee vlakbij, maar deze is toch wel 12 kilometer verwijderd van de baan zelf.  De golfbaan is voor een belangrijk deel gelegen op glooiende heuvels met daarop allerlei soorten palm- en pijnbomen. Het open, duinachtige landschap met veel wind zorgt ervoor dat de baan niet erg gemakkelijk is. Al oogt hij zelf niet zo spannend als we gehoopt hadden. Veel brede fairways en holes welke redelijk naast elkaar liggen. En die behoorlijk lang zijn, met af en toe een behoorlijk hoogteverschil. Maar gelukkig hebben we een buggy gehuurd zodat we daar geen last van hebben. En kunnen we ook nog vooruit bekijken waar in de bocht de vlag staat. Ook hier geldt het weer: niet goedkoop, maar wel makkelijk !

Donnafugata Parkland Golf Course

2015Sicilie179De Parkland Golf Course is wat vlakker, breder en minder hevelachting. Een van de kenmerken van deze baan zijn de vele, en vooral diepe, zandbunkers. Als de bal over de (eeuwenoude) olijfbomen in een (pot)bunker belandt, dan krijg je hem haast niet meer uit het harde zand. Gelukkig weten we de meeste bunkers te vermijden, maar dan blijven er nog vele over. En als je buiten de bunkers blijft is het nog maar de vraag of je de bal terugvindt in het hoge gras. Kortom, een baan met hinderlijke hindernissen die niet voor niets door de baanarchitect juist op die plek zijn gezet. Juist hierdoor is deze baan uitdagender als de vorige, maar eigenlijk hadden we van zo’n luxe golfresort als Donnafugata wat spectaculairdere golfbanen verwacht.

Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa

2015Sicilie268Het Il Picciolo Etna Golf Resort en Spa ligt in het Etna Natural Park. Het golfresort is gevestigd in een aantal Siciliaanse landhuizen, waar zowel het hotel gedeelte als restaurant ondergebracht zijn. Om deze gebouwen heen is, en liggend in de heuvels, is een 18 holes golfbaan gedrapeerd. Uiteraard is de vulkaan Etna pontificaal aanwezig. Niet alleen qua uitzicht, maar heeft de organisatie hierop ingespeeld door de mogelijkheid tot rondvluchten per helikopter te bieden. Een echte belevenis, al moet je wel goed weer hebben. Bij ons waren er wolken rondom de krater, zodat we niet in de krater zelf konden kijken. Voor degenen die dit golfresort een keer gaan bezoeken: de beste tijd volgens de piloot is vroeg in de ochtend of laat in de middag.

 

Il Picciolo Golf Course

2015Sicilie263De eerste drie holes van de golfbaan beginnen goed, maar dan volgende enkele matige holes welke steeds parallel aan elkaar lopen. Vanaf hole 7 gaat het pas echt beginnen en zijn de holes echt uitdagend te noemen. Het is een soort bosbaan, met veel afwisseling in hoogte (soms ga je stijl naar beneden) en met regelmatig een super uitzicht op de Etna. De formule “Eerste 9 holes lopen – dan uitgebreid lunchen – om vervolgens s’middags de laatste 9 holes af te ronden” beviel ons prima. Al was de concentratie na de lunch wel wat minder te noemen in de hitte. Al met al de beste baan welke we in Sicilië gelopen hebben, en dat twee keer. Genieten dus !

 

Klik HIER voor alle foto’s !!

 2015Sicilie171   2015Sicilie250   2015Sicilie261   2015Sicilie180   2015Sicilie167   2015Sicilie252