Portugal (2016): Lissabon met Evident


Reisinspiratie: City-trip Lissabon als personeels-uitje van internetburo Evident in mei 2016.

Bonustrip Evident

2016Lis11aVoor het jaarlijkse uitje van internetburo Evident wordt dit keer extra uitgepakt. Vorig jaar is het jaartarget behaald en een city-trip voor het hele personeel in het vooruitzicht gesteld. Dat de keuze uiteindelijk op een lang weekend naar Lissabon viel valt samen met de opening van de Evident vestiging in Portugal. Al met al een supertrip natuurlijk, waarbij de uitvalsbasis het SANA Executive Hotel middenin de stad is. Vandaar uit wordt per bus, taxi, lopend of TukTuk de nabije en verdere omgeving verkend. Met veel vertier en vermaak (uiteraard het leren kennen van de stad en diverse feestjes), maar ook een serieuze component: het bezoek aan de nieuwe Portugese Evidenters op hun nieuwe vestiging. En alles wordt op camera vastgelegd door het professionele duo Roderick en ….. zodat het materiaal gebruikt kan worden voor de Evident promofilm.


PrimeIT rooftop-party

2016Lis068aEvident heeft de lokale vestiging samen met de Portugese ICT-partner PrimeIT opgezet. De vestiging is erg fraai en de mensen zijn erg enthousiast. En in het kader van verdere kennismaking tussen de twee partijen hebben ze een rooftop-party georganiseerd, met prachtig uitzicht over een groot deel van oud-Lissabon. Dresscode white, met discotheek en later een band, speciaal overgevlogen uit Frankrijk voor deze party. Het zal niet verbazen dat dit feestje luidruchtig was, zo hoog in de lucht middenin de stad. En jawel, ook de Lissabonners hebben het geluid opgemerkt, want rond 13.00 uur is de politie ter plaatse om een einde aan het feestje te maken. Wat handgeld zorgt voor wat rek in de tijd, maar uiteindelijk wordt toch de stekker eruit getrokken. Voor de meesten tijd om met de bus naar het hotel te vertrekken, al gaan enkele anderen tot in de late uurtjes door. 


Carcavelos Beach

2016Lis045aDe sightseeing-tour per bus brengt ons in eerste instantie naar de buitenwijk Belem, waar het bekende standbeeld van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama staat. Ook het verderop gelegen Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos is van de buitenkant erg fraai. Ongetwijfeld ook van binnen, maar de lange rij toeristen voor de ingang maakt een bezoek niet mogelijk. Einddoel is het strand Carcavelos Beach in Cascais, waar in de strandtent Caseiro Praia een prima en zeer uitgebreide lunch wordt geserveerd. Compleet met live music. De rest van de middag is ter vrije invulling, waaronder een georganiseerde surfles voor de liefhebbers. Het weer is perfect, niet te warm en zeker niet te koud, en de zon is best fel. Kortom: genieten dat je in Portugal bent, zeker als de berichten uit Nederland komen dat zware regenval grote delen van het land teistert.

 

TukTuk city-trip

2016Lis088Met een zestal tuktuk’s, elektrische karretjes, krijgen we een city-trip door de Baixa Pombalina, de “benedenstad” van Lissabon. Ten oosten van het centrum ligt Alfama, een oude volkswijk. Met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes is het een belangrijke bezienswaardigheid. Dwars door de wijk kronkelt Tramlijn 28, waarop zeer oud trammaterieel rijdt. Uiteraard bezoeken we ook de bekendste en oudste kerk van de stad, de Kathedraal van Lissabon. Vlakbij het kasteel Castelo de São Jorge , gelegen op de hoogste heuvel van de stad, bekijken we de wijdse omgeving met op de achtergrond de brede Taag. Om vervolgens op topsnelheid weer naar ons hotel gebracht te worden. Want even later rijdt onze bus weer voor om ons naar Luchthaven Portela te brengen. Een superleuk en leerzaam lang weekend met de Evident-collega’s zit er weer op. Evident-directie, bedankt!


2016Lis022   2016Lis014   2016Lis0432016Lis059   2016Lis060   2016Lis75a