Singapore (2016): City-trip Singapore

Singapore

Reisinspiratie: City-trip Singapore als onderdeel van de rondreis Singapore en Maleisië tijdens de vakantie met Anja in augustus 2016.

Rondreis

2016S&M004Vanuit Schiphol Amsterdam vliegen we naar Changi International Airport. Singapore is het startpunt van onze rondreis door Singapore en Maleisië en allereerst verblijven we een aantal dagen in deze drukke stad. Vanuit Hotel Royal at Westend verkennen we de omgeving te voet, met de Hop-on-Hop-off bus of per metro.  Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld en taxi’s zijn er niet echt duur, maar ook wandelen in de zwoele avond is best lekker. Zeker met het slechte weer in Nederland nog vers in het geheugen. Allerlei restaurantjes openen op straat en naarmate de avond vordert wordt het steeds drukker. En warmer lijkt het wel.


Down Town

2016S&M019Torenhoge glazen gebouwen, de een architectonisch nog fraaier dan de andere, vullen de skyline van Singapore. De drie gigantische gebouwen van Marina Bay Sands ondersteunen een dakterras in de vorm van een schip. Een fraai architectonisch hoogstandje. En uiteraard heeft Singapore ook haar eigen reuzenrad, de Singapore Flyer. Maar het blijft behelpen op de aanwezige vierkante kilometers. Door de schaarste aan grond wordt nu drie kilometer de zee in gebouwd. In het nieuwe Marina Bay Financial Centre wordt een compleet nieuw financieel business centrum uit de grond gestampt.


China Town

2016S&M030De Chinezen zijn een van de drie grootste bevolkingsgroep binnen Singapore. Naast Maleisiers, Indiers (Little India) leven de chinezen voornamelijk in China Town. Rondom de Mariamman Temple wordt overal handel gedreven en in het ChinaTown Heritage Centre bevinden zich op de eerste verdieping de eethuisjes. Een lange rij wachtenden van zo’n 100 meter geeft aan waar het met een Michelin-ster bekroonde Chicken Rice stalletje zich bevindt. De prijs blijft rond de twee euro voor een maaltijd en het eten schijnt dus erg goed te zijn. Wij zien er  af van het meer dan een uur lange wachten en eten bij een ander stalletje. Zonder Michelin-ster, maar wel snel klaar en erg lekker.

Botanical Garden

2016S&M046Het is 30 graden plus, dus zoeken we verkoeling onder de bomen van de botanische tuinen. Met name bekend om de orchidee-tuin met meer dan 1000 verschillende soorten. Maar ook is het lekker wandelen langs het Symphony Lake met het grote openluchtpodium. Op het grote grasveld hebben scholen hun gymnastiekles en velen relaxen in de schaduw onder de grote en oude bomen. In de grote vijvers zwemmen kleurrijke en grote vissen, waartussen de schildpadden ook prima hun weg vinden. Zeker in het weekend weet de lokale bevolking de botanische tuinen te vinden voor een dagje ontspanning voor het hele gezijn. Zo is zo is er best veel groen in Singapore, in ieder geval meer dan wijzelf hadden verwacht in zo’n grote stad.

Gardens by the Bay

2016S&M052Tijdens een Moonlight Tour met de Hop-onHop-off bus bezoeken we s’avonds de dagelijkse lichtshow bij de Supertree Grove in de Gardens by the Bay. Een stuk of tien tot 50 meter hoge namaak reuzenbomen zijn beplant met onder andere 200 verschillende soorten orchideen en varens uit het tropisch regenwoud. Al met al een leuke geluids- en lichtschow, met de verlichte skyline van Singapore op de achtergrond. Daarna rijden we door Singapore-by-Night, met alle gekleurde lichtjes in de wolkenkrabbers een fraai gezicht om te zien en leuk om mee te maken. De volgende dag vertrekken we weer uit Singapore, om per touringbus naar Kuala Lumpur te reizen voor het vervolg op de rondreis, dit keer door Maleisië heen.

Klik HIER voor alle foto’s !!

2016S&M015   2016S&M026   2016S&M058 2016S&M035   2016S&M043   2016S&M059